صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و سی - ۲۵ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و سی - ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۷

شفـا اشغـال شـد

سرنیزه صهیونیست ها بر سر بیماران

حسین فاطمی
خبرنگار


تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه برای چهلمین روز، نه تنها به اطراف بیمارستان‌های غزه، بلکه به داخل آن کشیده شد؛ اقدامی که با واکنش‌های گسترده جهانی هم روبه‌رو شد. در این راستا نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی بامداد دیروز چهارشنبه به داخل مجتمع پزشکی شفا واقع در ضلع غربی مرکز غزه یورش بردند و آن را تبدیل به پادگان نظامی کردند. نیروهای اشغالگر بعد از یورش به بیمارستان شفا اقدام به بازرسی و تفتیش مردم هم کردند.
به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در وبگاه خود گزارش داد بازرسی‌های انجام شده توسط ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در سراسر بیمارستان شفا تا ساعت‌ها ادامه خواهد داشت. این کانال توضیح داد، ادعاهای روز سه‌شنبه امریکا مبنی بر دراختیار داشتن اطلاعاتی مبنی بر استفاده حماس از بیمارستان‌ها برای اهداف نظامی، زمینه را برای هجوم به بیمارستان شفا فراهم کرد. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه به الجزیره گفت: ده‌ها نظامی وارد ساختمان اورژانس مجتمع شفا شدند و تانک‌های اشغالگران به محوطه مجتمع پزشکی یورش بردند. نیروهای اشغالگر زیرزمین بیمارستان شفا را تفتیش می‌کنند. القدره گفت: ما چیزی برای ترس و پنهان کردن نداریم و فقط پزشکان، بیماران و آوارگان در این بیمارستان هستند. سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت: اشغالگران پس از محاصره مجتمع پزشکی شفا از هرطرف، همه افراد را در دایره مرگ قرار دادند. بمباران شدید و تیراندازی سنگین به مدت دو ساعت ادامه داشته است.
رویترز هم به نقل از یکی از پزشکان بیمارستان شفا در غزه گفت، تیراندازی در بیرون بیمارستان پس از حمله نیروهای اشغالگر به مجتمع، کارکنان را مجبور به دور شدن از پنجره‌ها کرد و باعث شد آنها پناه بگیرند. این پزشک اتهام صهیونیست‌ها مبنی بر استفاده حماس از بیمارستان به عنوان مرکز فرماندهی را رد کرد.
 
میدان جنایت در بیمارستان شفا
یکی از پزشکان بیمارستان شفا به خبرگزاری رویترز گفته است: «اشغالگران تعداد زیادی از خانواده‌هایی که قصد خروج از این بیمارستان را داشتند تیرباران کردند که تاکنون (ظهر دیروز) بیش از ۳۰ نفر شهید شده‌اند.‌ اشغالگران بسیاری از آوارگان را درحالی که چشمان آنها را بسته و لباس‌های‌شان را پاره کرده بودند، بازداشت و به مقصد نامعلومی بردند. اشغالگران بیشتر درهای بیمارستان را منفجر کردند و ترکش‌های انفجار به حاضران اصابت کرد.» این مقام پزشکی افزود: «ما هیچ یک از ادعاهای اشغالگران مبنی بر آوردن شیر یا انکوباتور را ندیدیم. به دلیل تجزیه اجساد نمی‌توانستیم اجساد را حرکت دهیم. اشغالگران وحشت و ویرانی آوردند نه انکوباتور.»
وی تأکید کرد: «ما صدای درگیری را نمی‌شنویم، فقط صدای تیراندازی از سوی ارتش اشغالگر را می‌شنویم. هیچ فرد مسلحی در مجتمع وجود ندارد. آب قطع است و قطره‌ای آب در مجموعه نیست. اشغالگران تعدادی از حاضران را قبل از دستگیری مورد ضرب و شتم قرار دادند. وضعیت هر ساعت بدتر می‌شود. کمبود مواد اولیه قبل از بمباران داروخانه‌ها شدید بود.» همچنین منابع داخل بیمارستان شفا به الجزیره گفتند: «نیروهای اشغالگر درحال بازرسی از داخل بیمارستان و بازجویی از جوانان در آنجا هستند. تانک‌های نظامی اشغالگران در داخل محوطه بیمارستان قرار دارند. ارتش اشغالگر از طریق بلندگوها از مردان جوان خواسته خود را تسلیم کنند. اشغالگران تعدادی از آوارگان و خانواده‌های شهدا و مجروحان را دستگیر کردند.»
این منابع افزودند: «درمیان آتش‌سوزی شدید در داخل و اطراف بیمارستان، سربازان اشغالگر داخل ساختمان‌ها هستند.» این منابع همچنین گفتند ارتش اشغالگر یک انبار دارو و تجهیزات پزشکی را داخل مجتمع شفا منفجر کرد. در این‌باره خبرنگار راشاتودی گزارش داد نیروهای اشغالگر دامنه یورش خود به مجتمع پزشکی شفا در نوار غزه را گسترش دادند که شامل ساختمان تخصصی جراحی و ساختمان پزشکی داخلی و  بخش کلیه شده است. نیروهای صهیونیست این مجتمع را تبدیل به یک پادگان نظامی کردند.
به گفته خبرنگار راشاتودی، ارتش رژیم صهیونیستی تلفن پزشکان و آوارگان بیمارستان شفا را مصادره کرد. وی به نقل از خبرنگاری از حومه مجتمع شفا گزارش داد که صدها جسد در اطراف بیمارستان انباشته شده و سگ‌های ولگرد در حال تکه‌تکه کردن آنها هستند. پیشتر سخنگوی وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد که نظامیان صهیونیست با ورود به بیمارستان شفا در غزه زیرزمین این بیمارستان را بازرسی کردند. ارتباط بیمارستان شفا در غزه با جهان خارج قطع شده است و نیروهای اشغالگر در آن مستقر هستند. ارتش صهیونیستی گفت که نظامیانش وارد ساختمان‌های جراحی و اورژانس بیمارستان شفا شده‌اند. آنها از همه افراد حاضر در مجتمع پزشکی شفا خواستند تا برای تخلیه این مکان آماده شوند. از پزشکان، بیماران و خانواده‌های‌شان خواسته شده تا ساختمان‌های مجتمع را ترک کنند زیرا می‌خواهند به عملیات تفتیش بپردازد. نظامیان صهیونیست همچنین دوربین‌های تشخیص چهره و گِیت‌های الکترونیکی در این مجتمع نصب کردند. علاوه بر این برخی منابع خبر دادند، ارتش رژیم صهیونیستی دست کم 200 نفر از کسانی را که در بیمارستان شفا بودند دستگیر کرده است.
خبرنگار المیادین نیز گفت: «نیروهای اشغالگر از ارائه خدمات پزشکی به تعدادی از مجروحان در راهروهای بیمارستان شفا جلوگیری کردند.» وی با بیان اینکه ده‌ها نظامی اشغالگر به اورژانس مجتمع شفا یورش بردند، افزود: ارتباط با مجتمع شفا قطع شده و نیروهای اشغالگر اطلاعات درباره وضعیت داخل آن را کنترل می‌کنند. به گفته این خبرنگار، در حملات روز چهارشنبه صهیونیست‌ها به بیمارستان شفا تعدادی شهید و زخمی شدند. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی محوطه بیمارستان را بمباران کردند. در همین حال یک مقام بیمارستان‌های غزه اعلام کرد دولت مصر به درخواست آنان برای انتقال نوزادان نارس به این کشور پاسخی نداده است. به گزارش جام جم آنلاین، مدیرکل بیمارستان‌های غزه اعلام کرد ۵ روز است از مصر می‌خواهیم اجازه دهد نوزادان نارس به این کشور منتقل شوند، اما هیچ پاسخی دریافت نکردیم.
 
چه کسانی در بیمارستان شفا بودند؟
برخلاف ادعاهای دروغ رژیم صهیونیستی مبنی بر حضور نیروهای حماس در بیمارستان شفا و بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه کسانی که در این بیمارستان حضور دارند حدود ۱۵ هزار آواره هستند که قادر به تردد یا تأمین نیازهای خود از خارج از بیمارستان نیستند. تعدادی از آنها توانستند به جنوب نوار غزه بروند اما تعداد بیشتری از آنها همچنان در بیمارستان هستند.
بر‌اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، بیشتر آوارگانی که در بیمارستان شفا مانده‌اند، از خانواده‌هایی هستند که افراد مسن یا معلول دارند. آنها حدود ۳۰ درصد از آوارگان را تشکیل می‌دهند. همچنین خانواده‌های مجروحان و بیماران خطرناک مثل سرطانی یا مزمن یا کسانی که به دیالیز نیاز دارند، جزو آوارگان هستند.
به گفته یوسف ابو الریش، معاون وزارت بهداشت غزه بیمارستان شفا قادر به راه‌اندازی کلینیک‌های سرپایی برای نظارت بر افراد دارای بیماری‌های مزمن نیست. کادر اداری وزارت بهداشت نیز قادر به شمارش تعداد شهدا نیستند چرا که کادر آمبولانس‌ها نمی‌توانند به اماکنی بروند که مورد هدف قرار گرفتند. پیکر حدود ۱۰۰ شهید در محوطه بیمارستان شفاست و به دلیل اینکه رژیم صهیونیستی هر کسی را که حرکتی بکند، هدف قرار می‌دهد، نمی‌توان آنها را دفن کرد. وی گفت: از روز جمعه حمله به مناطق اطراف بیمارستان بویژه محله النصر افزایش یافته است. پیکر تعدادی از قربانیان به این بیمارستان رسید و قرار بود در منطقه نزدیکی دفن شوند، اما با تشدید بمباران به اطراف بیمارستان پیکر شهدا در مکان خود رها شدند.
محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان شفا گفت: این بیمارستان به ۸۰۰۰ لیتر سوخت به صورت روزانه نیاز دارد. در حالی که رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند از طریق پیشنهاد ۳۰۰ لیتر با میانجیگری نهادهای بین‌المللی مثل صلیب سرخ وجهه خود را بهبود بخشد اما این مقدار تنها برای راه‌اندازی یک دستگاه در این بیمارستان کافی است. مسأله مهم ایجاد یک گذرگاه امن برای انتقال سوخت به بیمارستان‌هاست. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد، تعداد افرادی که در نتیجه قطع شدن خدمات در بیمارستان شفا به شهادت رسیدند، ۳۲ بیمار و یک کودک بودند. رژیم صهیونیستی حدود ۱۵ هزار آواره را در این بیمارستان که در انتظار یک مداخله فوری برای نجاتشان هستند، محاصره کرده است.

هیچ اثری از اسرا در بیمارستان شفا
وجود ندارد
در حالی صهیونیست‌ها به کرات و به دروغ ادعا کرده بودند که تعدادی از اسرای صهیونیست در بیمارستان شفا اسکان داده شده‌اند که پس از تجاوز اشغالگران به داخل بیمارستان، خبرنگار امور نظامی رادیو «ارتش» رژیم اشغالگر ادعاها و روایت گمراه‌کننده درباره احتمال نگهداری اسرای صهیونیست در بیمارستان شفا را تکذیب کرد. دورون کادوش، خبرنگار امور نظامی رادیو ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی تأکید کرد که هیچ نشانه‌ای از حضور اسرای اسرائیلی در داخل بیمارستان شفا در غزه پس از یورش نیروهای اشغالگر به این بیمارستان وجود ندارد.
اظهارات کادوش پس از اصرار اشغالگران بر انتشار یک روایت گمراه‌کننده که هدف قرار دادن مجتمع پزشکی شفا را توجیه می‌کرد، بیان می‌شود. این روایت مدعی بود بیمارستان شفا یک «ساختمان نظامی مقاومت» است که اسرای صهیونیست را در آنجا نگه می‌دارند. پیشتر ارتش اشغالگر در بیانیه‌ای مدعی شد که یگان‌های آن بر اساس «داده‌های اطلاعاتی و ضرورت عملیاتی» «یک عملیات دقیق و مشخص علیه حماس در مناطق خاصی از بیمارستان شفا» انجام می‌دهند.
در همین ارتباط دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش اشغالگر گفته است، «اسرائیل کارهای زیادی برای انجام حمله به نوار غزه دارد و زمان می‌برد.» او مدعی شده: «اولویت ما حذف مقامات ارشد حماس است. برای من مهم است که افکار عمومی (اسرائیل) بدانند که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن داریم و زمان می‌برد.» هاگاری در توجیه جنایات صهیونیست‌ها در حق غیرنظامیان و بیمارستان‌ها و ادعاها بر حضور حماس در بیمارستان‌ها افزود: «امروز عملیات تخلیه بیمارستان القدس به پایان رسید، ما مجبور هستیم به صورت متمرکز در بیمارستان‌ها کار کنیم، از فعالان حماس حاضر در بیمارستان‌ها می‌خواهیم تسلیم شوند تا بیماران را در معرض خطر قرار ندهند. برای از بین بردن حماس، باید در سراسر نوار غزه از هوا، دریا و زمین عملیات کنیم.» یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز پیشتر شامگاه سه‌شنبه گفته بود: «حماس باید شکست بخورد، در غیر این صورت اسرائیل در این مکان نخواهد بود.»

هشدارهای جهانی نسبت به اهداف اشغالگران در مجتمع پزشکی شفا
یک دیده‌بان حقوق بشر با انتقاد شدید از یورش نیروهای اشغالگر به مجتمع پزشکی شفا گفت: «اسرائیل ساختمان‌های این مجتمع را به مرکز بازداشت و شکنجه تبدیل کرده است.» دیده‌بان حقوق بشر اروپا - مدیترانه تردید و ترس خود را درخصوص ماندن نیروهای اشغالگر از شب برای ساعات زیادی در مجتمع ابراز و تأکید کرد که طولانی بودن حضور آنها ترس از آماده شدن برای یک صحنه‌سازی را افزایش می‌دهد. دیده‌بان مذکور بیان کرد که ادعاهای اسرائیل درمورد استفاده از مجتمع پزشکی شفا برای مقاصد نظامی به این همه زمان برای تفتیش و یورش نیاز ندارد.
همزمان تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر سازمان جهانی بهداشت هم گفت که گزارش‌های مربوط به تهاجم نظامی به بیمارستان شفا در غزه باعث نگرانی است. آدهانوم گبریسوس اشاره کرد که سازمان بار دیگر ارتباط خود را با کارکنان بهداشتی بیمارستان شفا از دست داد. هشام مهنا، سخنگوی صلیب سرخ غزه نیز با بیان اینکه آنها آماده ایفای نقش خود به‌عنوان یک میانجی بی‌طرف هستند، گفت: «اما ما فاقد تدابیر امنیتی هستیم که ما را قادر به انجام این کار کند.» هشام مهنا با بیان اینکه برای جلوگیری از وقوع فاجعه در مجتمع پزشکی شفا با همه طرف‌ها ارتباط برقرار کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «صلیب سرخ به دلیل خطر شدید و هدف قرار دادن جاده‌های اصلی قادر به رساندن کمک‌ها و رسیدن به مناطق شمال غزه نیست.» این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین، نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی را مسئول کامل جان کادر پزشکی، بیماران و آوارگان مجتمع پزشکی شفا دانست.
سازمان ملل هم اعلام کرد که بخش شمالی نوار غزه تنها یک بیمارستان دارد که به دلیل ادامه جنگ و کمبود سوخت همچنان پذیرای بیماران است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد که بیمارستان المعمدانی غزه همچنان در حال فعالیت است، اما با حداقل ظرفیت خود. اوچا گفت که تمام بیمارستان‌های دیگر به دلیل کمبود برق، تجهیزات پزشکی، اکسیژن، غذا و آب از کار افتاده‌اند.

یورش به مجتمع پزشکی شفا
جنایت جنگی است
در این بین دفتر رسانه‌ای دولتی در غزه نیز اشغالگران رژیم صهیونیستی، جامعه بین‌المللی و امریکا را «کاملاً مسئول حفظ امنیت هزاران نیروی کادر پزشکی، مجروح و آواره داخل» دانست و در عین حال نسبت به انجام قتل عام در بیمارستان هشدار داد. اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر رسانه‌ای دولتی در نوار غزه تأکید کرد که یورش نیروهای اشغالگر به مجتمع پزشکی شفا در غرب شهر غزه «جنایت جنگی» است. الثوابته در بیانیه‌ای مطبوعاتی که توسط خبرگزاری آناتولی منتشر شد، گفت: «اشغالگران نمی‌توانند ثابت کنند که بیمارستان شفا مقر رهبری مقاومت است.»
 وی اشاره کرد: «انتظار می‌رود که اشغالگران اسلحه وارد بیمارستان کنند، سپس آن را صحنه‌سازی کرده و از آن سلاح‌ها عکس بگیرند.» وی افزود: ما چند روز پیش برای نجات مجروحان مجتمع پزشکی شفا به همه سازمان‌های بین‌المللی و صلیب سرخ درخواست دادیم، اما آنها حاضر به پاسخگویی نشدند و با اهداف اشغالگران همراهی کردند و بخشی از مسئولیت آنچه در بیمارستان اتفاق می‌افتد برعهده آنها است. همچنین دفتر رسانه‌ای در غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش اشغالگر پس از چند روز محاصره مجتمع پزشکی شفا و تیراندازی به هر چیزی که در داخل آن حرکت می‌کند، وزارت بهداشت را از قصد خود برای یورش به مجتمع پزشکی شفا مطلع کرد.
خبرگزاری فلسطین اعلام کرد که مجتمع پزشکی شفا شامل هزار و 500 شهروند یعنی کادر پزشکی، بیماران و مجروحان شامل نوزادان نارس و حدود 4 هزار آواره است که در شرایط سخت به دلیل قطع برق و از کار افتادن بیمارستان پس از تمام شدن سوخت قرار دارند.

ادامه در صفحه  8

جستجو
آرشیو تاریخی