معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی:

طرح اعطای تسهیلات خرد بدون کارمزد در نیمه نخست آذر رونمایی می‌شود

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت که در طرح اعتبارسنجی به دنبال ارائه خدمات مناسب به مردم هستیم و نیمه نخست آذرماه با حضور رئیس‌کل بانک مرکزی از طرح پرداخت تسهیلات بدون کارمزد از طریق اعتبارسنجی رونمایی می‌شود.
«مهران محرمیان» روزگذشته در نشست خبری دهمین همایش سالیانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت اظهار داشت: بانکداری الکترونیک جدا از بانک و ارز هوشمند نیست و از این رو خدمت مفید به مشتری ارائه می‌شود.
وی درباره اجرای طرح اعتبارسنجی در نظام بانکی گفت: اعتبار سنجی موضوع مهمی است و با عملیاتی شدن آن در حوزه تسهیلات خرد شاهد روان شدن در پرداخت خواهیم بود، همچنین نگرانی بانک‌ها از نکول رفع می‌شود.
محرمیان تصریح کرد: به بانک‌ها تأکید کردیم تسهیلات خرد را به سمت الکترونیکی شدن ببرند و اعتبارسنجی را در رأس امور خود قرار دهند و در این طرح به دنبال ارائه خدمات مورد نیاز مردم هستیم. ‌
وی ادامه‌داد: در روش جدید اعتبارسنجی پوشش اعتبارسنجی از ۳۰ درصد به ۱۰۰ درصد می‌رسد؛ همچنین در روش جدید اعتبارسنجی دقت این روش از ۶۰ درصد به ۸۰ درصد می‌رسد و در روش جدید عواملی همچون جرایم راهنمایی و رانندگی، بدهی بانکی و محکومیت بانکی بررسی می‌شود.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در ادامه گفت: اقدام دیگر بانک مرکزی در بانکداری هوشمند چک الکترونیک است که چند سالی است اجرا می‌شود و چک که پیش از این به سمتی حرکت کرده بود که به سند عادی تبدیل شود با اجرای قانون به سند مطمئن تبدیل شده و اعتبار یافت و زندانیان چک از ۱۰ نفر در یک روز به یک نفر در سه روز رسیده است.وی بیان کرد: در قانون جدید چک افراد می‌توانند به کمک سامانه پیامکی از وضعیت اعتبار صادرکننده چک مطلع شوند.
محرمیان اضافه‌کرد: به دنبال تعیین اعتبار برای صادر کنندگان چک هستیم تا افراد طبق اعتباری که دارند بتوانند چک صادر کنند. اکنون ۱۱ بانک خدمات چک‌های الکترونیک را ارائه می‌دهند. ‌
 
برخورد با اجرای سلیقه‌ای اعتبارسنجی در شبکه بانکی
وی در پاسخ به سؤال ایرنا درباره اجرای سلیقه‌ای اعتبارسنجی در شبکه بانکی، گفت: مرجع اعتبارسنجی در شبکه بانکی یکی است و بانک مرکزی نیز با بانک‌هایی که به صورت سلیقه‌ای عمل کنند برخورد می‌کند.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره اقدام دیگر بانک مرکزی در بانکداری هوشمند، توضیح‌داد: سامانه «سیاق» یا همان سامانه یکپارچه احکام قضایی عملیاتی شده است و با عملیاتی شدن این سامانه، فردی که دِین دارد و محکوم شده است بلافاصله پس از صدور حکم ، حساب‌هایش مسدود می‌شود.
وی درباره اهمیت اصلاح نظام کارمزد نیز اظهار داشت: به دلیل محدودیتی که در بحث سرمایه‌گذاری در نظام‌های پرداخت وجود دارد، اگر اصلاحات لازم در این زمینه انجام نمی‌شد کیفیت ارائه خدمات توسط نظام‌های پرداخت کاهش می‌یافت.
میل به نقدینگی در مردم به یک درصد رسید
همچنین رئیس پژوهشکده پولی و بانکی دراین نشست خبری گفت: با پیدایش شبکه‌های الکترونیک میل به نقدینگی در مردم از 30 درصد ابتدای انقلاب به یک درصد کاهش یافته است.
پیمان قربانی با بیان اینکه این همایش در هفته آینده دوشنبه و سه‌شنبه در مرکز همایش صدا و سیما برگزار می‌شود، اظهار داشت: تحولات تکنولوژی دهه‌های اخیر باعث شده تحولاتی در نظام بانکی اتفاق افتد و از دهه 80 شبکه بانکی وارد نظام‌های بانکداری الکترونیک شده است.
وی گفت: میل به نقدینه‌خواهی در ابتدای انقلاب 30 درصد بود بعد از آن با پیدایش ایران‌چک‌ها و چک‌های مسافرتی کاهش یافت الان با پیدایش شبکه‌های الکترونیک میل به نقدینگی به یک درصد رسیده است.وی همچنین گفت: نظام‌های پرداخت الکترونیک نقش مهمی در تسهیل مبادلات جامعه و تقویت تولید ناخالص داخلی کشور دارند. به گفته قربانی، بانکداری هوشمند یکی از مظاهر بانکداری الکترونیک است که در جهت تسهیل مبادلات و خدمات اقدام می‌کند.رئیس پژوهشکده پول و بانکی گفت: فناوری‌های الکترونیک در نظام بانکی در سایر بخش‌ها هم سرریز می‌شود به‌گونه‌ای که اگر این امکانات وجود نداشت امکان پرداخت یارانه نقدی به جامعه فراهم نمی‌شد.وی گفت: امسال در همایش بانکداری الکترونیک 16 نشست علمی برگزار می‌شود، 202 مقاله دریافت شده که 50 مقاله پذیرفته‌ شده‌اند، 30 مقاله به صورت شفاهی در همایش ارائه می‌شود، همچنین 13 کارگاه آموزشی یک و نیم ساعته و 24 کارگاه برای بانک‌ها برگزار می‌شود و جشنواره نوربخش نیز با دریافت 32 طرح امسال برگزار می‌شود.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و بیست و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و بیست و هشت - ۲۳ آبان ۱۴۰۲