دستان دروغ پردازان انگلیسی آغشته به خون مظلومان

اینجا ستون «ذره بین» است و ما با دقت بیشتری به جزئیات یک سوژه خبری پرداخته ایم:

بررسی شیوه‌های خبررسانی و گزارش نویسی رسانه سلطنتی بی‌بی‌سی پیرامون تحولات غزه نشان می‌دهد که تولیدات این شبکه هم به لحاظ فرم و هم از جهت محتوا، همچون گذشته خلاف ادعای بی‌طرفی این رسانه است.
یکی از مصادیق برجسته این عدم بی‌طرفی، به پوشش اخبار فلسطین بازمی‌گردد. در حالی که سه هفته از بمباران عصبی و بی‌هدف، انهدام مراکز درمانی، قطع شریان‌های حیاتی و محاصره دو میلیون انسان می‌گذرد، سرویس‌های جهانی، فارسی و عربی بی‌بی‌سی بدون اشاره به جنایات مذکور، کرامت انسانی و مقاومت بی‌نظیر و تاریخ ساز مردم غزه را هدف گرفته‌اند.
 
بایکوت حقیقت
 فقدان شرافت و دیگر هیچ!
بی بی‌سی پس از انتقال بار چند کامیون امدادی به غزه پس از حدود بیست روز محاصره و بمباران وحشیانه، به تناوب با رویکردی تحقیرآمیز و البته آمیخته با القائات کاذب به بازنمایی تصویری غیرواقعی و جهتدار از مردم غزه پرداخت. عبارات و انگاره‌های زیر به طور پیوسته و مکرر در سرویس‌های مختلف بی‌بی‌سی بازنشر می‌شوند:
«یورش مردم غزه به انبارها و مراکز توزیع غذای سازمان ملل»، «هزاران نفر از مردم غزه آرد گندم و سایر اقلام اولیه برای زنده ماندن را با خود بردند»، «اقلامی که به سرقت رفته‌اند شامل آرد گندم ومحصولات بهداشتی است»، «هجوم به مراکز و انبارهای کمک‌های سازمان ملل دور از انتظار نبود»، «تشدید تدابیر امنیتی آژانس امدادرسانی سازمان ملل در انبارها»، «تخمین زده می‌شود که هزاران نفر به انبار ذخایر کمک‌های بشردوستانه سازمان هجوم برده‌اند» و «ترس، ناامیدی و درماندگی مردم براثر قطع اینترنت»! و...
بی بی‌سی درحالی کلیدواژه‌هایی مانند سرقت، هجوم به انبارها، درماندگی و یأس مردم غزه را بازنمایی می‌کند که مردم غزه با تمام فشارهایی که ارتش صهیونیستی برای تخلیه این منطقه کوچک اعمال کرده، باز در موطن خود مانده و مقاومت را بر سازش خفت بار ترجیح داده‌اند و علت عصبانیت بی‌بی‌سی به عنوان یک رسانه وابسته به دولت انگلیس نیز همین است.
 
اشاعه دروغ برای رضایت صهیونیست‌ها
مردم غزه بیش از 20 روز است که زیر بمباران کور و محاصره همه جانبه ارتش صهیونیستی قرار دارند و رسانه سلطنتی بی‌بی‌سی با آب و تاب دادن به خبر اتصال اینترنت در غزه آن هم به طور «خیلی ضعیف» سعی در تحریف حقیقت آنچه در غزه جاری است دارد.
دلیل این تصویرسازی نیز همان طور که گفته شد به وابستگی این شبکه به سرویس امنیتی انگلیس و وزارت خارجه این کشور بازمی‌گردد؛ دولتی که برآورده کننده اصلی آرزوی تشکیل دولت یهودی در سرزمین‌های اسلامی بوده و اکنون نیز از اصلی‌ترین حامیان جنایت علیه مسلمانان و هویت زدایی صهیونیست‌ها از قدس است.
شایان ذکر است رویکرد فضاحت بار بی‌بی‌سی در پوشش تحولات فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها به جایی رسید که در روزهای گذشته و در تجمعات اعتراضی ده‌ها هزار نفر از مردم انگلیس در لندن، گروه‌های حامی فلسطین به نشانه اعتراض، روی دیوارها و ورودی اصلی ساختمان دفتر بی‌بی‌سی رنگ قرمز پاشیدند.
گروه «اقدام فلسطین» در پیامی خطاب به مدیران بی‌بی‌سی اعلام کرد: «اشاعه دروغ‌های اشغالگران و ایجاد رضایت برای جنایات جنگی اسرائیل به این معناست که دستان شما به خون فلسطینیان آغشته است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پانزده
 - شماره هشت هزار و سیصد و پانزده - ۰۸ آبان ۱۴۰۲