تجهیز «نوپو» به سامانه تشخیص لیدرهای آشوب

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا از استفاده از سامانه جدید هوشمند در حوزه مأموریت‌های خود خبر داد و گفت: سامانه جدید موسوم به سامانه «مصاف» با تشخیص لیدرها و محرکان بی‌نظمی به طور هوشمند و الکترونیک، هزینه برخورد را به طور محسوسی کاهش خواهد داد.
سردار حسن کرمی در گفت‌و‌گو با ایرنا با اشاره به اینکه این طرح از سه سال پیش در برنامه یگان‌های ویژه پلیس قرار گرفته است، گفت: «از این نوع سلاح به طور خاص در نیروهای «نوپو» برای مقابله با تیم‌های تروریستی استفاده خواهد شد. علاوه بر این سلاح لیزری را برای نخستین بار در کشور تولید کردیم که به طور کامل بومی بوده و به دست توانای متخصصین داخلی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و به تولید انبوه رسیده است».
 ریز اطلاعات آشوبگران در اختیار پلیس
بخش دیگری از صحبت‌های فرمانده یگان‌های ویژه فراجا معطوف به ویژگی‌های سامانه مصاف بود که ازجمله آنها می‌توان به کمک به نیروهای ویژه در درگیری و اغتشاشات اشاره کرد. قابلیت‌هایی مثل چهره‌شناسی، تعیین مدت زمان حضور افراد در محل، تشخیص اشیای همراه آشوبگران مانند اسلحه سرد یا گرم، به حداقل رسیدن خسارات انسانی و کاهش آسیب به نیروهای یگان از مهم‌ترین ویژگی‌های سامانه مذکور است.  به گفته فرمانده یگان‌های ویژه انتظامی، این سامانه بسته کاملی است که می‌تواند سرشاخه‌های اصلی و افراد محرک را شناسایی کند و با کمترین هزینه، صحنه اغتشاش مدیریت شود و آرامش عمومی به مردم بازگردد. این سامانه علاوه بر قابلیت‌ ضدشورش، در تأمین امنیت عمومی و مقابله با جرایمی مانند سرقت هم کارایی دارد و به کاهش زمان دستگیری سارقان منجر خواهد شد.
 
لیدرهای آشوب
در تور امنیت هوشمند
اغتشاشات خیابانی در ایران همواره از دو پایه سازماندهی داخلی و پشتیبانی خارجی بهره برده و در طول زمان، بر پیچیدگی شیوه‌های عملیاتی دشمن افزوده شده است. اقدامات پیشگیرانه اطلاعاتی در کنار رفتار هوشمندانه عملیاتی می‌تواند سطح امنیت را -بویژه در اوقاتی که دشمنان به دنبال سرمایه‌گذاری روی آشوب هستند- به طرز ملموسی افزایش دهد. در واقع هوشمندسازی تجهیزات امنیتی، گامی است که تشخیص و برخورد با عوامل سازماندهی آشوب را تسهیل می‌کند و متعاقباً هزینه‌های مقابله با شورش را کاهش می‌دهد.
یکی از دلایل مهم شکست اغتشاشات سال گذشته و ناکامی تلاش‌های جریان‌های معاند برای احیای آشوب در سالگرد آن در کنار اقدامات مهم اطلاعاتی، به استفاده از سامانه‌ها و تجهیزات هوشمند بازمی‌گردد زیرا با تشخیص صحنه‌گردانان از فریب‌خوردگان از یک سو و مستندسازی وقایع میدانی با این تجهیزات از سوی دیگر، بازوی آشوب‌آفرینی ضدانقلاب از کار افتاد. بنابراین، می‌توان گفت هرگونه هزینه‌ای در این راستا، سرمایه‌گذاری برای تحقق امنیت پایدار است.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و سیزده
 - شماره هشت هزار و سیصد و سیزده - ۰۶ آبان ۱۴۰۲