صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و شش - ۲۷ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و شش - ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۷

بعد از سفرهای مقامات انگلیسی، فرانسوی و امریکایی امروز نخست‌وزیر انگلیس هم به تل آویو می‌رود

صف کشی اردوگاه غرب در سرزمین‌های اشغالی

حسین فاطمی
خبرنگار

با سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا به اراضی اشغالی، آن هم پس از جنایت بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستان المعمدانی غزه بر همه روشن و آشکار شده است که غرب هیچ خط قرمزی برای حمایت بی‌چون و چرای سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی، نظامی، دفاعی، امنیتی، لجستیک و حتی رسانه‌ای از رژیم صهیونیستی ندارد و در این راستا همه توش و توان خود را به کار بسته است تا هرگونه اقدام و جنایت صهیونیست‌ها را توجیه کند.
در چنین شرایطی بود که جو بایدن به رغم افزایش حملات، انتقادات و اعتراضات در سطح منطقه و جهان نسبت به جنایت سه‌شنبه شب غزه، نه تنها حاضر به دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شد، بلکه تلاش کرد حتی دست صهیونیست‌ها را از جنایت پاک کند. رئیس‌جمهور امریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که برای اعلام حمایت بی‌چون و چرای واشنگتن از تل‌آویو به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است. بنیامین نتانیاهو هم در همین دیدار، سطح همکاری رژیم صهیونیستی با امریکا را بی‌سابقه توصیف کرد. او گفت: «می‌دانم که شما هم در تصمیم ما برای بازپس‌گیری افراد گروگان گرفته شده توسط حماس شریک هستید.» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سفر بایدن را اولین سفر رئیس جمهور امریکا در زمان جنگ به سرزمین‌های اشغالی دانست و گفت: «جهان باید برای شکست حماس متحد شود.»
بایدن نیز گفت: «می‌خواستم به اسرائیل بیایم تا مردم آنجا و تمام دنیا بدانند که ما در کنار اسرائیل هستیم.» رئیس جمهور امریکا با این ادعا که حماس در اسرائیل مرتکب جنایت شده است، گفت: «ما می‌خواهیم مطمئن شویم که اسرائیل آنچه را که برای پاسخ به حملات حماس نیاز دارد، در اختیار دارد.» او با تکرار ادعاهای دروغین سران رژیم صهیونیستی درباره حمله به بیمارستان غزه که صدها شهید برجای گذاشته است، گفت: «من از انفجار دیروز در بیمارستان باپتیست (معمدانی) ناراحت و عصبانی بودم، به نظر می‌رسد که طرف مقابل، پشت آن است نه شما. اما افراد زیادی وجود دارند که مطمئن نیستند. من به مردم اسرائیل به خاطر قهرمانی فوق‌العاده‌شان تبریک می‌گویم!» رئیس‌جمهور امریکا مدعی شد که اسرائیل باید به دفاع از خود ادامه دهد. او تأکید کرد: «ما از اسرائیل برای انجام این کار حمایت خواهیم کرد.» او گفت: «جهان نظاره‌گر است تا ببیند ما چه خواهیم کرد و من مشتاق گفت‌و‌گوهای عمیق با شما هستم.»
 
پروژه حمایت دیپلماتیک
 به نظر می‌رسد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در راستای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در برابر مقاومت فلسطین، رسماً از جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا برای سفر به تل‌آویو دعوت کرده است. کارشناسان معتقدند، نتانیاهو با هدف فرار از شکست در برابر مقاومت فلسطین، بایدن را به اراضی اشغالی دعوت کرده است. نتانیاهو و بایدن از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، پنج بار به صورت تلفنی صحبت کرده‌اند. اما تنها سفر جو بایدن مطرح نیست بلکه مجموعه سفرها و ترافیک دیپلماتیک مقامات اروپایی و امریکایی در سفر به سرزمین‌های اشغالی طی روزهای اخیر نشان می‌دهد که یک پروژه حمایت تمام قد سیاسی از رژیم صهیونیستی برای تطهیر جنایت‌های آنها در دستور کار است.  بعد از سفر جو بایدن، قرار است که امروز پنجشنبه ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا هم به سرزمین‌های اشغالی سفر کند.
اما برای درک بهتر و ملموس‌تر این پروژه دیپلماتیک کافی است که به بخشی از سفر مقامات اروپایی و امریکایی به سرزمین‌های اشغالی بعد از عملیات طوفان‌الاقصی نگاه کنیم. از یک سو آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا و همچنین لوید آستین، وزیر دفاع این کشور اخیراً به اراضی اشغالی سفر داشتند. طبق اخبار واصله آنتونی بلینکن، ضمن سفر به سرزمین‌های اشغالی در اقدامی بی‌سابقه حتی در نشست شورای جنگ این رژیم شرکت کرده است. همچنین ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده در خاورمیانه در آستانه حمله زمینی قریب‌الوقوع ارتش رژیم صهیونیستی به غزه روز سه‌شنبه وارد اراضی اشغالی شد.
همچنین رسانه‌های امریکایی گزارش دادند که سناتور چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا و هیأتی از سناتورهای حزب خود و نیز از حزب جمهوری‌خواه برای حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به فلسطین اشغالی سفر کردند و دیدارهایی با رئیس‌، نخست‌وزیر و شمار دیگری از مقامات رژیم صهیونیستی داشتند. به باور تحلیلگران، حضور سناتورهای بانفوذ امریکایی برای بررسی وضعیت رژیم صهیونیستی، هنگام اختصاص منابع مالی برای کمک به این کشور در جنگ جاری علیه حماس، اهمیت دارد.
 
پیروی اروپا از امریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی
سفر مقامات امریکایی تنها بخشی از پروژه حمایت‌های سیاسی غرب است. در این میان اروپایی‌ها هم سعی دارند که از ایالات متحده عقب نمانند. در یک مورد اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا جمعه هفته گذشته برای دیدار با مقام‌های رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی سفر کردند.
همزمان با حمایت غرب از رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان هم همان روز جمعه برای حمایت از صهیونیست‌ها به فلسطین اشغالی رفت. به موازات این سفر، وزیر خارجه آلمان در صفحه شخصی خود در شبکه مجازی «ایکس» (توئیتر سابق) یک سلسله پیام منتشر کرد و با تکرار حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی، بشدت علیه نیروهای مقاومت فلسطین موضع گرفت. وی بدون اشاره به اشغال چند دهه‌ای اراضی فلسطین و حملات غیر انسانی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه و محاصره آن نوشت: «اسرائیل این روزها دارد حملات تروریستی وحشیانه را تجربه می‌کند.»بائربوک ادامه داد: «اسرائیل طبق چهارچوب قوانین بین‌المللی، از هر حقی برای دفاع از خودش علیه این ترور برخوردار است. آلمان بدون هر گونه تزلزل، در کنار اسرائیل قرار دارد.» وزیر خارجه آلمان بدون اشاره به اقدامات غیرانسانی رژیم صهیونیستی از قبیل قطع آب، برق و سوخت به روی ساکنان نوار غزه مدعی شد: «حماس در روزهای اخیر، جنایت مرتکب شده است.»
افزون بر اینها شنبه هفته جاری هم کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه راهی سرزمین‌های اشغالی شد و با حضور در شهرک عسقلان گفت: «آمدن به اینجا راهی برای نشان دادن همبستگی فرانسه با مردم اسرائیل است.» او همچنین در کنار الی کوهن، همتای صهیونیست خود عنوان کرد: «این یک اولویت برای ماست که در کنار آنها باشیم، به آنها بگوییم، به آنها نشان دهیم و به آنها اطمینان دهیم که فرانسه همه کارها را انجام می‌دهد. فرانسه هر کاری می‌کند تا عزیزانشان را به آنها برگرداند». او همچنین با مقامات رژیم صهیونیستی در تل آویو و رهبران مذهبی و نمایندگان سازمان‌های بشردوستانه در بیت‌المقدس دیدار کرد.
اینها علاوه بر آن است که چهارشنبه گذشته ۱۱ اکتبر/ ۱۹ مهر رسانه‌ها از ورود جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس به فلسطین اشغالی خبر دادند.
به گزارش «یاهو نیوز» سخنگوی وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد، کلورلی به نشانه «همبستگی تزلزل‌ناپذیر» لندن از رژیم صهیونیستی بعد از عملیات حماس وارد فلسطین اشغالی شده است. در این بین بی‌شک مهم‌ترین سفر مقامات اروپایی به سرزمین‌های اشغالی به سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان باز می‌گردد که یقیناً سفر امروز پنجشنبه ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلستان می‌تواند مکمل این حضور (صدراعظم آلمان) باشد. اولاف شولتس با انجام سفر روز سه‌شنبه خود، اولین رهبر یک کشور اروپایی بود که پس از عملیات حماس به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد؛ سفری که البته چندان بی‌دردسر نبود چرا که در پی به صدا در آمدن آژیر خطر، صدراعظم آلمان به پناهگاه امن برده شد. خبرنگار اشپیگل ضمن اعلام این خبر گفت که هواپیمای اختصاصی دولت نیز تخلیه شده و تمامی خدمه و سرنشینان این پرواز در برابر این هواپیما روی زمین دراز کشیده‌اند. در کنار آنچه گفته شد فارس هم گزارش داد، در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از سوی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به امضا رسید، اقدامات دفاعی حماس محکوم شده و در مقابل خواسته شده اسرا یا به تعبیر اروپایی‌ها، گروگان‌ها هرچه سریع‌تر و البته بدون قیدوشرط آزاد شوند. اتحادیه اروپا با نشان دادن چراغ سبز به تل‌آویو برای ادامه حملاتش، ادعا کرده آماده کمک به غیرنظامیان در غزه است.
این اتحادیه در بخش دیگری از بیانیه‌اش با تأکید بر اینکه «باید یک صلح پایدار و بادوام بر مبنای راه‌حل دو کشوری که با تقویت تلاش‌ها در فرایند صلح خاورمیانه به دست آید»، خواستار تداوم تعامل با «مقامات فلسطینی مشروع» و شرکای بین‌المللی و منطقه‌ای آنها شد. گرچه پای این بیانیه نام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به چشم می‌خورد، اما به اعتقاد ناظران بین‌المللی، خط به خط این مکتوب رسمی، سیاست‌هایی است که از سوی ایالات متحده امریکا در حمایت از رژیم مورد حمایتش دیکته شده است.
کارشناسان بر این باورند که این اعمال نفوذ به یک موضعگیری‌ رسمی یا بیانیه‌ای روی کاغذ ختم نخواهد شد و دیری نمی‌پاید که اتحادیه اروپا باید بخشی از فاکتور نزاع نظامی در غزه را در قالب کمک مادی یا تسلیحاتی از جیب شهروندانش پرداخت کند، دقیقاً مانند همان اتفاقی که در غائله اوکراین و روسیه افتاد. با استناد به همین پیشینه می‌توان پیش‌بینی کرد، پیروی اروپا از امریکا در حمایت از جنایات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی بویژه کشتار زنان و کودکان در غزه می‌تواند تبعات جدی سیاسی، اقتصادی و امنیتی برای این کشورها داشته باشد.
حال سؤال اینجاست؛ اروپایی که فعلاً در باتلاق ایجادشده از سوی امریکا در جنگ اوکراین دست و پا می‌زند و هیچ راه خروجی ندارد، توان و تحمل حضور غیرمستقیم و پرهزینه در جبهه‌ای را دارد که به‌مراتب از جنگ اوکراین پیچیده‌تر و پرمخاطره‌تر است؟
قابل درک نیست که چرا اروپا که در جریان جنگ اوکراین، استقلال سیاسی و ظرفیت‌های اقتصادی خود را به امریکا واگذار کرده و به همین دلیل با بحران‌های جدی اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو شده و عملاً به گروگان امریکا درآمده است، اکنون نیز به‌دنبال همراهی با امریکا و رژیم صهیونیستی در بحران فلسطین است. موضعگیری اخیر اروپا در حالی است که طی روزهای اخیر و با وجود مخالفت و ممانعت دولت‌ها، شهروندان مسلمان اروپایی با هدف محکوم‌سازی اقدامات جنایتکارانه اسرائیل در کشتار مردم غزه به صورت کم‌سابقه‌ای به خیابان‌ها آمدند و نفرت و انزجار خود را از رژیم صهیونیستی و حامیانش اعلام کردند.

ادامه در صفحه  8

جستجو
آرشیو تاریخی