گزارش «ایران» درباره قسمت دوم فیلم ابرقهرمانی «شزم»
کودک زیبایی که بتدریج زشت میشود!
وصال روحانی
روزنامهنگار
«شزم: خشم سلاطین» عنوان یک فیلم جدید ابرقهرمانی براساس کاراکتر معروف و خیالی شزم و دنبالهای بر قسمت نخست این فیلم است که با نام «شزم» در سال 2019 به نمایش درآمد.
نخستین تفاوت صریح و مستقیمی که بین این دو نسخه مشاهده میشود، این است که اولی مثل اکثر کارهای ابرقهرمانی فروش هنگفتی داشت اما دومی به گیشهای 205 میلیون دلاری اکتفا کرده که با احتساب هزینه تولید 120 میلیون دلاری این فیلم و ملاحظات اقتصادی کمپانیهای بزرگ، همچون یک ضرر عظیم اقتصادی به نظر میرسد. در عصری که اغلب فیلمهای کمیک استریپی نجومی میفروشند و به ندرت به رقمی زیر 800 میلیون دلار در گیشهها قناعت میکنند، این ساخته سینمایی، تبدیل به نمونهای شاخص از ناکامی مالی شده است. این دوازدهمین نسخه بلند سینمایی از روی کاراکترهای کمیک بوکی کمپانی دیسی کمیکز به حساب میآید و در رقابت مستقیم و پنج دههای این انتشاراتی بزرگ با مارول، دیگر غول دنیای کمیک استریپها که تولیدات سینماییاش از روی کاراکترهای ساخته خودش به رقم 28 رسیده، یک عقبگرد جدید محسوب میشود. این در حالی است که از فیلمهای ساخته شده براساس کمیک استریپهای مارول که توسط همین کمپانی تهیه و روانه بازار شدهاند، 12 فیلم از رقم یک میلیارد دلار درآمدسازی عبور کردهاند که یکی از آنها (اونجرز- پایانبازی 4) با گیشهای 81/2 میلیارد دلاری به دومین فیلم پرفروش همه دورانها تبدیل شده است.
بازگشت عوامل اصلی
«شزم: خشم سلاطین» را همچون نسخه نخست این فرانچیز تازه شکل گرفته، «دیوید اف. سندبرگ» کارگردانی کرده و فیلمنامهنویس آن نیز همچون نسخه اول «هنری گایدن» است اما بعد، از فیلمنامهنویس دیگری به نام «کریس مورگان» خواسته شد که جرح و تعدیلهای لازم را در فیلمنامه گایدن صورت بدهد و او نیز چنین کرد. اکثر بازیگران «شزم یک» با قبول پیشنهاد سازندگان این آثار در قسمت دوم آن نیز حضور یافتهاند که سرآمد آنها «زاخاری لیوای» است که نقش اصلی (شزم) را بازی میکند و از سایرین میتوان به «اشر آنجل»، «جک دیلن گریزر» و «راس باتلر» اشاره کرد. قسمت دوم «شزم» قصه رویارویی این ابرقهرمان خیالی با دختران اطلس است که نقشهای آنها را «راشل زیگلر»، «لوسی لیو» و البته «هلن میرن» بریتانیایی و کهنهکار بازی میکنند. این فیلم، تماشاگران را به دو سال بعد از رویدادهای قسمت نخست انتقال میدهد که بارزترین نقطه آن شکست کاراکتر مخوف «تادئوس سیوانا» در رویارویی با شزم بود که همچنان میکوشد نیروهای شر را سرکوب و عوامل خیر را در قلمرویی که بیشباهت با یونان باستان نیست، حاکم گرداند. «هسپرا» و «کالیسپو» که دختران اطلس و به تبع آن از تبار تایتان هستند، به آکروپولیس میآیند و شمشیر جادویی نهفته در آنجا را میربایند و به دست جادوگری میرسانند که میتواند آن را فعال و تبدیل به یک ابزار قتاله کمنظیر برای از میان بردن دشمنان اطلس کند. با این حال شزم هم که مشغول جنگ با اشرار در فیلادلفیای امریکا و نجات مردم از تبعات سقوط مرگبار پل «بنجامین فرانکلین» در این منطقه است، بیکار نمینشیند و پس از سامان دادن به این وضعیت آشفته به آتن پر میکشد تا مانع تحقق اهداف شیطانی دختران اطلس شود و آنها را یک بار دیگر
سرکوب کند.
اثرگذاری اندک قسمت دوم
اگر مردم استقبال چندانی نکرده و به سالنهای محل نمایش قسمت دوم «شزم» هجوم نبردهاند، منتقدان فیلم و سینما نیز برخوردی دوگانه با این فیلم داشته و هم معایب آن را ذکر کرده و هم بعضی محسناتی را بر آن قائل شدهاند. سایت «سینما اسکور» فقط نمره B (درجه دوم) را به این فیلم ارزانی داشته و سایت «پست ترک» نیز نمرهای بالاتر از 76 درصد را برای این فیلم قائل نشده است. «هالیوود ریپورتر» نشریه قدیمی سینمای امریکا نیز با لحنی تندتر درباره «شزم: خشم سلاطین» نوشته است: «این فیلم مصداق کودکی است که در دوران نوباوگی زیبا به نظر میرسد اما هر چقدر بزرگتر میشود، زشتیهای چهرهاش بیشتر به چشم میخورد. تفاوت بین قسمتهای اول و دوم شزم چیزی از همین قبیل است و هر چقدر فیلم اول نسبتاً خوب بود، دومی بد و تأثیرات آن اندک است.»
مشخصات فیلم
عنوان: «شزم: خشم سلاطین»
کارگردان: دیوید اف. سندبرگ
فیلمنامهنویسها: هنری گایدن و کریس مورگان
بازیگران: زاخاری لهوی، اشر انجل، جک دیلان گریزر، راشل زیگلر، لوسی لیو، هلن میرن، ژیمون هونسو و دیجی کوترونا
موسیقی متن: کریستوف بک
محصول: کمپانیهای نیولاین و برادران وارنر
هزینه تولید: 120 میلیون دلار
میزان فروش: 205 میلیون دلار