رهبران حماس و جهاد اسلامی با سید حسن نصرالله دیدار کردند
استراتژی واحد مقاومت از لبنان تا کرانه باختری
حسین فاطمی- در بحبوحه تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی به ترور رهبران مقاومت، منابع خبری از دیدار و گفتوگوی معاون دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با دبیرکل حزبالله لبنان در بیروت خبر دادند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری العهد، در دیدار سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی جنبش حماس، آخرین تحولات سیاسی بویژه درباره مسأله فلسطین بررسی شد و ارزیابی مشترکی از وضعیت کرانه باختری، تشدید مقاومت در آنجا و همچنین آخرین تهدیدات مطرح شده توسط مقامات رژیم صهیونیستی صورت گرفت. در این دیدار همچنین بر موضع ثابت و استوار تمامی اعضای محور مقاومت برای مقابله با دشمن صهیونیستی و اشغالگری آن و همچنین اهمیت و ضرورت هماهنگی و ارتباط روزانه میان جنبشهای مقاومت بویژه در فلسطین و لبنان تأکید شد.سید حسن نصرالله، العاروری و النخاله در ادامه بر ضرورت دنبال کردن تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی توسط گروهها و جنبشهای مقاومت در لبنان و فلسطین و اتخاذ تصمیمات مناسب درباره این تحولات تأکید کردند. این دیدار در شرایطی انجام شده است که طی هفتههای اخیر تهدیدهای متقابلی میان مقامات رژیم صهیونیستی و رهبران مقاومت فلسطین و لبنان رد و بدل شده است.
راهبرد اتحاد
دیدار و گفتوگوی معاون دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با دبیرکل حزبالله لبنان در بیروت، ذیل تحولات اخیر منطقه بویژه در سطح درگیری با دشمن صهیونیستی نشان میدهد که راهبرد اتحاد گروههای مقاومت یا به عبارتی دقیقتر «استراتژی وحدت میان جبهههای مقاومت» صرفاً یک شعار نبوده و صهیونیستها بیشتر از هر طرفی از شاخصهای عملی و قواعد این استراتژی آگاه هستند. لذا این دیدار میتواند بهعنوان مرحله جدیدی از هماهنگی جبهههای مقاومت علیه صهیونیستها تفسیر شود. با توجه به اهمیت موازنه قوا، باید عناصر قدرت و موفقیت کافی برای حصول این موازنه فراهم شود. به همین منظور محور مقاومت دور تازهای از تلاشها را در جهت یکسانسازی سیاستهای راهبردی، امنیتی و سیاسی در همه جبهههای مقاومت طی سالهای اخیر از لبنان تا نوار غزه و کرانه باختری در مقابله با دشمن انجام داده است که بروز و ظهورش در رایزنیهای سید حسن نصرالله، زیاد النخاله و صالح العاروری تجلی یافت.ایندست تلاشها منجر به تثبیت قواعد ائتلاف مقاومت در منطقه شده و بخش عمدهای از آنها مرتبط با تجارب مستقیمی است که گروههای مقاومت در میادین مختلف در عرصه تقابل نظامی و امنیتی در برابر دشمنان خود کسب کردهاند. باید در نظر داشت که طی این سالها راهبرد اتحاد عملاً به ایده وحدت میادین و جبهههای مقاومت در برابر اشغالگری تبدیل شده است که به هیچوجه در سطح شعار باقی نمانده، بلکه تثبیت قواعد آن در شاخصهای عملی بهوضوح دیده میشود و در این میان به باور ناظران دشمن صهیونیستی بیش از هر طرف دیگر با این قواعد آشناست، چرا که از دو سال گذشته تاکنون دشمن تلاش میکند حلقهای را که گروهها و کشورهای عضو محور مقاومت را گردهم آورده، بشکند، اما در عین حال میداند محاسباتی که برای رسیدن به این هدف باید انجام دهد بسیار پیچیده است.در نبرد «وحدت میادین» که تابستان سال گذشته جنبش جهاد اسلامی فلسطین انجام داد، دشمن صهیونیستی مراقب بود، جنبش حماس برخلاف نبرد شمشیر قدس، وارد این جنگ (وحدت میادین) نشود؛ چرا که در این صورت عرصه برای اقدام حزبالله از جنوب لبنان و سپس دیگر گروههای مقاومت و در رأس آنها سوریه علیه جبهه داخلی فلسطین اشغالی باز میشد و صهیونیستها در معرض ضربات دردناک و متوالی قرار میگرفتند.
دست برتر العاروری زیر چتر دیدار با سیدحسن نصرالله
علاوه بر موضوع مهم اتحاد میان گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی، نکته دیگری که باید در دیدار سید حسن نصرالله، زیاد النخاله و صالح العاروری به آن توجه کرد ناظر به تحرکات و نقش معاون دفتر سیاسی جنبش حماس (العاروری) است. همانطور که سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه دست برتر را دارد و این رژیم در خنثی کردن طرح او شکست خورد. در همین خصوص خبرگزاری فلسطینی «معا»، گزارش داد که رونن منلیس، سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی در گفتوگو با شبکه عبری زبان «کان» اعتراف کرد که «ارتش صهیونیستی از خنثی کردن مثلث پیچیده لبنان، کرانه باختری و غزه که آن را صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در نوار غزه ایجاد کرد، ناتوان شده است.» منلیس این را هم اذعان داشت که «به نظر میرسد دستکم در چند ماه گذشته العاروری دست برتر است.»سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه با اشاره به دیدار سران مقاومت در لبنان گفت: «سران حماس در لبنان نشست برگزار میکنند؛ اما اسرائیل به دلیل ترس از آغاز جنگ با حزبالله، آنها را مستقیماً هدف قرار نمیدهد. حزبالله از این ضعف اسرائیل استفاده کرده و سطح تهدیدهای خود در مرزها را بالا میبرد و علاوه بر آن به اجرای عملیاتهایی در کرانه باختری میپردازد.» در حالی که سران امنیتی رژیم صهیونیستی بارها به نگرانیها و به عبارتی ترس خود از توان العاروری اشاره کردهاند، الیئور لوی، تحلیلگر مسائل فلسطین در شبکه عبری زبان «کان» نیز میگوید: «العاروری فردی است که به عنوان هدف احتمالی اسرائیل تعیین شده و او مسئول تمامی اتفاقات جاری در کرانه باختری است. هرچند که او به تنهایی فعالیت نمیکند؛ اما فرد پشت پرده حماس در تمامی مسائل مربوط به استراتژی نظامی جنبش در کرانه باختری بوده و یکی از عوامل ایجاد شاخه حماس در لبنان است.»
این تحلیلگر در ادامه به دلیل تحرکات رسانهای اخیر العاروری پرداخته و گفته است: «بر این اساس حماس برای اینکه به اسرائیل بفهماند مناسب نیست در مسیر ترورها گام بردارد، چه میکند؟ خیلی کارها، ابتدا العاروری خودش در مقابل دوربینها قرار گرفته و توضیح داد که بابت از دست دادن جانش هراسی ندارد، در مرحله دوم روند شلیک موشکهای آزمایشی از سواحل غزه به سمت دریا را تشدید کرد، اقدام سوم اگر توجه کرده باشید، تظاهرات و درگیریها را به نوار مرزی با غزه بازگرداند.»این در حالی است که چند روز قبل نیز رسانههای رژیم صهیونیستی تأکید کردند که در اراضی اشغالی این تحلیل وجود دارد که ترور العاروری به معنای جنگی فراگیر در چندین جبهه است. العاروری در گفتوگویی ویژه با المیادین تأکید کرد: «تکرار تهدیدهای اسرائیل به ترور من هرگز تأثیر و تغییری را در عملکرد مقاومت ایجاد نخواهد کرد و مقاومت در کرانه باختری تقویت شده، گسترش یافته و نفوذ آن بیشتر خواهد شد. همچنین رسانههای رژیم صهیونیستی نگران پاسخ نوار غزه یا حزبالله لبنان در صورت ترور چهرههای بزرگ حماس در لبنان هستند.»