هجوم ۱.۲ هزار میلیارد تومانی حقیقی‌ها به معاملات سهام

شاخص کل بورس به بالای ۲ میلیون واحد بازگشت

نسرین کاظمی
خبرنگار


شاخص کل بورس در معاملات روز یکشنبه حدود 58 هزار واحد دیگر رشد کرد تا ارتفاع آن به نسبت ابتدای شهریور ماه بیش از 113 هزار واحد افزایش یابد و بار دیگر به بالای محدوده 2 میلیون واحد بازگردد.
رشد این روزهای شاخص کل بورس با افزایش حجم و ارزش معاملات نیز همراه شده که این موضوع می‌تواند ادامه روند صعودی را تاحدودی تضمین کند.
دیروز، شاخص کل هم وزن بورس نیز با رشد 15 هزار و 570 واحدی همراه شد و به محدوده 700 هزار واحد رسید.
شاخص کل فرابورس نیز 554 واحد صعود کرد و توانست باردیگر بالای عدد 26 هزار واحد قرار گیرد.
افزایش شاخص‌های روز گذشته در داد و ستد 17 میلیارد برگ سهم به ارزش حدودی 10 هزار میلیارد تومان اتفاق افتاد که نسبت به میانگین ماهانه افزایش چشمگیری داشت.
ارزش معاملات خرد بازار (بورس و فرابورس) نیز تا محدوده 7 هزار و 900 میلیارد تومان افزایش یافت که حدود 80 درصد بالاتر از میانگین مردادماه است. البته میانگین ارزش معاملات خرد 5 ماهه سال 1402 به حدود 9 هزار میلیارد تومان می‌رسد و کارشناسان اعتقاد دارند، تا زمانی که ارزش معاملات زیر میانگین حرکتی سال 1402 قرار بگیرد نمی‌توان گفت که معاملات از رکود خارج شده است.
این روند صعودی از طریق سیاست‌های حمایتی صندوق تثبیت بازار سرمایه و افزایش نرخ محصولات نفتی، پالایشی و فلزاتی در بازارهای جهانی، پشتیبانی می‌شود.
همچنین براساس اعلام وزیر اقتصاد، قرار بود خبرهای خوبی برای بازار سرمایه مخابره شود که این موضوع نیز از طرف معامله‌گران مورد توجه قرار گفت.
 برخی رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی احتمال تغییرات نرخ خوراک و افزایش نرخ ارز محاسباتی قیمت پایه محصولات در بورس کالا را شایعه کردند که تا زمان تنظیم این گزارش همچنان به‌طور رسمی اعلام نشده است.
افزایش نرخ ارز محاسباتی قیمت پایه محصولات در بورس کالا در معاملات ارز تأثیری نخواهد داشت اما شرایط را برای رشد سودسازی شرکت‌ها مهیا می‌سازد. البته درهفته‌های گذشته نیز محصولات بالاتر از نرخ پایه معامله می‌شدند و این موضوع در تغییر قیمت نهایی محصولات نیز تأثیر زیادی ندارد.
براساس آمار منتشر شده، نرخ کرک اسپرد محصولات پالایشی در مردادماه بازهم افزایش یافت و میانگین 26 دلار را دید. این درحالی است که میانگین نرخ کرک اسپرد محصولات در بهار سال‌جاری تا 11 دلار هم کاهش یافته بود.
این موضوع بر رشد سودسازی بسیاری از صنایع مانند پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و سایر فرآورده‌های نفتی، تأثیر‌گذار است. از طرفی افزایش نرخ سنگ آهن جهانی و رونق در بازار فولاد چین، می‌تواند بر سودسازی شرکت‌های فلزاتی بورسی تأثیر‌گذار شود. پیوستن ایران به پیمان بریکس و شروع صادرات محصولات خودرویی به روسیه و ونزوئلا از جمله دیگر اخبار مثبت حول بازار روزیکشنبه بود.

دیگر آمار بازار
دیروز، از مجموع نمادهای معامله شده، 368 نماد بورسی و 255 نماد فرابورسی در بازه مثبت معامله شدند.
در مقابل 64 نماد بورسی و 81 نماد فرابورسی کاهش قیمت داشتند.
همینطور میانگین درصد قیمت آخرین به 1.81 درصد افزایش پیدا کرد.
بعد از پایان معاملات 42 صف خرید در بورس و 52 صف خرید در فرابورس باقی ماندند.
تعداد صف فروش در بورس به 3 و در فرابورس به 62 عدد رسید. همچنین ورود 606 میلیاردی پول حقیقی به معاملات خرد اتفاق افتاد تا در دو روز ابتدایی معاملات این هفته، بیش از یک هزار و 200 میلیارد تومان از طرف حقیقی‌ها به معاملات تزریق شده باشد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و شصت و هفت
 - شماره هشت هزار و دویست و شصت و هفت - ۰۶ شهریور ۱۴۰۲