بحران بی اعتمادی بهکابینه نتانیاهو
حسین فاطمی/ شکنندگی وضعیت داخلی در سرزمینهای اشغالی بهقدری اوج گرفته است که اکنون نتانیاهو و صهیونیستها به دنبال کنترل و مدیریت روند اعتراضات در دیگر کشورها نیز هستند. پیرو این نکته و براساس اسنادی که نشریه گاردین مشاهده کرده، مقامات سفارت رژیمصهیونیستی در لندن تلاش کردند تا دفتر دادستان کل انگلیس را به مداخله در پروندههایی در دادگاههای بریتانیا در رابطه با پیگرد قانونی معترضان «ضد اسرائیل» وادار کنند.
ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین خبر داد، اسنادی که از طریق درخواست آزادی اطلاعات (FoI) توسط گروه «اقدام فلسطین» به دست آمده، نشان میدهد مقامات سفارت رژیم صهیونیستی به داگلاس ویلسون، مدیرکل دفتر دادستانی کل انگلیس (AGO)، برای مداخله در پروندههای مربوط به اعتراضات در خاک بریتانیا فشار آوردهاند. گرچه این اسناد بشدت سانسور شدهاند و جزئیات درخواست مقامات صهیونیست را نشان نمیدهند، در ایمیلی که ویلسون پس از یک جلسه برای نمایندگان سفارت تلآویو ارسال کرد، آمده است: «دادستانی سلطنتی، تصمیمات پیگرد قانونی خود را میگیرد و پروندههای خود را به طور مستقل مدیریت میکند. مجریان قانون قادر به مداخله در یک پرونده خاص یا اظهارنظر در مورد مسائل مربوط به دادرسی فعال نیستند.» در صورتجلسه هم به طور مشابه به سخنان ویلسون اشاره شده که: «استقلال عملیاتی دادستانی سلطنتی بریتانیا و حساسیتهای تعامل با آنها در موارد خاص را مورد توجه قرار داده است.»
دفتر دادستانی کل بریتانیا در پاسخ به درخواست آزادی اطلاعرسانی، این اصلاحات را توجیه کرده و گفت که افشای اطلاعات «احتمالاً به روابط بریتانیا با اسرائیل لطمه میزند.» گروه اقدام فلسطین، یک گروه فعال است که عمدتاً کارخانههای بریتانیایی تولیدکننده تسلیحات اسرائیلی البیتسیستمز (Elbit Systems) را هدف قرار میدهد.»پس از تصمیم یک دادگاه استیناف در انگلیس، فعالان گروه اقدام فلسطین، مانند معترضان محیطزیست، در مواردی مشابه مواردی که در گذشته با ارائه دفاعیاتی بر پایه حقوقبشر تبرئه شده بودند، محکوم شدند.
لیدیا داگوستینو، وکیل گروه اقدام فلسطین در واکنش به این اخبار گفت: «این افشاگری چند سؤال ایجاد میکند؛ از جمله اینکه آیا این جلسه درباره گروه اقدام مستقیم «اقدام فلسطین» بوده یا خیر. باید تحقیقات بیشتری در مورد میزان تلاش نمایندگان سفارت اسرائیل برای تأثیرگذاری بر پروندههای مربوط به فعالان انجام شود.» در فوریه امسال، مکاتباتی بین مقامات سفارت رژیم صهیونیستی و ویلسون در مورد بازداشتهای خاص خصوصی در بریتانیا به اتهام جنایات جنگی وجود داشت. باز هم جزئیات درخواست صهیونیستها سانسور شد، اما در گذشته دادگاههای بریتانیا برای مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی از جمله تزیپی لیونی، وزیر خارجه وقت تلآویو در سال ۲۰۰۹ حکم بازداشت صادر کرده بودند.در واکنش به این تحولات، سخنگوی سفارت رژیم صهیونیستی مدعی شد که «به استقلال سیستم قضایی بریتانیا احترام میگذارند» و «تحت هیچ شرایطی در روند قضایی بریتانیا دخالت نمیکنند.»
سلسله عملیاتهای مقاومت
وضعیت بحرانی امنیتی در سرزمینهای اشغالی سبب شده تا فضای مطلوبی برای انجام عملیاتهای ضدصهیونیستی شکل بگیرد. چنانکه بعد از عملیات در حواره، این بار عملیات مشابهی هم در الخلیل روی داده است.
به گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، سرنشینان یک خودرو اقدام به تیراندازی به سمت خودروی حامل شهرک نشینان تندرو در منطقه «کریات اربع» در نزدیکی الخلیل کردند. منابع خبری عبری اعلام کردهاند که در این عملیات شش شهرک نشین تندرو مجروح شده و یکی از آنها به دلیل شدت جراحت به هلاکت رسید.
منابع خبری فلسطین نیز اعلام کردند که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در محل عملیات مستقر شده و به حالت آماده باش درآمدهاند.در همین حال، «امیر بوخبوط»، خبرنگار وبسایت عبری «واللا» اعلام کرد که «آوی بلوط»، فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، دستورالعملی را برای تقویت استقرار نیروها در حومه الخلیل با هدف جلوگیری از تیراندازیهای بیشتر صادر کرده است. همچنین خبرنگار وبسایت «کیپا» در واکنش به این عملیات و انتقاد از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: تحقیر در مرز شمالی، شلیک موشک از غزه و تشدید عملیات فلسطینیها در کرانه باختری؛ حقیقت را باید گفت، کابینه راستگرا هیچ پیام امنیتی نداده است.
فوران بحران ها
بهموازات انجام سلسله عملیاتهای ضدصهیونیستی که مؤیدی بر تشدید بحران امنیتی است، دن حالوتس، فرمانده پیشین ستاد ارتش رژیمصهیونیستی هم روز یکشنبه در جمع معترضان به لایحه تغییرات قضایی در منطقه «رحوفوت» در جنوب تل آویو اذعان داشت: «ما در کانون یک بحران بیسابقه از بیاعتمادی اسرائیلیها به مقامات حاکم قرار داریم و بنیامین نتانیاهو نه تنها بخشی از راهحل این بحران نیست بلکه اصل مشکل است.»
همزمان با این بحران امنیتی، سیاسی و اجتماعی، شرایط این روزها در سرزمینهای اشغالی به دلیل افزایش قدرت مقاومت در کنار گسترش اختلافات درباره لایحه قضایی پیشنهادی کابینه بنیامین نتانیاهو آنقدر وخیم شده که از سویی موج مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی فلسطین گسترش یافته و از سوی دیگر رغبت برای مهاجرت به سرزمینهای اشغالی نیز بشدت کاهش یافته است.در همین راستا ایرنا نتیجه پژوهشهای مؤسسه تحقیقاتی ERI در تلآویو را منتشر کرد که نوشته بود، اعتماد جوانان به حکومت و نهادهای صهیونیستی بشدت کاهش یافته است. طبق گزارش این مؤسسه، در حالی که ۶۶ درصد جوانان ۱۸ تا ۴۴ ساله صهیونیست در سال گذشته گفته بودند «حتی اگر امکانش را داشته باشند، اسرائیل را ترک نخواهند کرد»، اما در پژوهش جدید ۵۶ درصد از این جوانان گفتهاند که مایلند امکان مهاجرت را به طور عملی بیازمایند. منابع صهیونیستی نیز اخیراً از مهاجرت قطعی ۵۰۰ پزشک ساکن سرزمینهای اشغالی به علت لایحه جنجالی تغییرات قضایی رژیم صهیونیستی که به کودتای کابینه نتانیاهو شهرت دارد، خبر دادند.