شروع سبز شاخص‌های بازار سهام

بیش از 82 درصد نمادها سبز پوش شدند

دیروز، معاملات بازار سهام در هفته سوم مردادماه در حالی آغاز شد که معاملات هفته گذشته تحت تأثیر اخبار منتشر شده در مورد احتمال بازنگری در قیمت خوراک گاز شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌ها، یک روند مثبت و افزایشی را آغاز کرده بود؛ روندی که پس از یک وقفه سه روز، در معاملات روز شنبه با قدرت بیشتری پیگیری شد تا شاخص کل بورس بتواند یک بار دیگر به بالای محدوده 2 میلیون واحد بازگردد.
در معاملات دیروز، از 730 نماد معامله شده در دو بازار بورس و فرابورس تعداد 598 نماد (معادل 82 درصد) افزایش و 132 نماد کاهش قیمت داشت.
همچنین 120 نماد در صف خرید و 40 نماد در صف فروش معاملات را به پایان رساندند. بیش از 310 میلیارد تومان پول حقیقی به معاملات وارد شد و ارزش معاملات خرد نیز با رشد حدود یک هزار میلیارد تومانی نسبت به روز معاملاتی قبل، به عدد 6 هزار و 500 میلیارد تومان رسید.
به این ترتیب شاخص کل بورس توانست بیش از 39 هزار واحد افزایش ارتفاع دهد و در محدوده 2 میلیون و 33 هزار واحد بایستد. شاخص کل فرابورس نیز 388 واحد قد کشید و معاملات را در ارتفاع 26 هزار و 644 واحد به پایان رساند.
بررسی آمار یک ماه گذشته نشان می‌دهد، این سومین بار است که شاخص کل توانسته خود را تا بالای عدد 2 میلیون واحد بالا بکشد. روندی که در دوتلاش گذشته با شکست روبه‌رو شد و شاخص نتوانست این محدوده را برای مدت زیادی حفظ کنند.
اما این بار بازگشت شاخص کل به محدوده حمایتی در پی سبزپوشی اکثریت نمادهای بازار، ورود پول حقیقی به معاملات و افزایش ارزش معاملات خرد اتفاق افتاده که این موضوع معامله گران را در مورد تداوم روند افزایشی شاخص‌ها تا حد زیادی خوش بین کرده است.
از نظر کارشناسان بازار مادامی که رشد شاخص‌ها با ورود پول حقیقی و افزایش حجم و ارزش معاملات همراه شود روند صعودی ادامه خواهد داشت.
ضمن اینکه در حال حاضر بازار تحت تأثیر انتشار اخبار دلگرم کننده‌ای قراردارد. در این راستا، هفته گذشته سخنگوی اقتصادی دولت از احتمال بازنگری در قیمت‌گذاری نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها خبر داده بود. این خبر طی روزهای معاملاتی گذشته باعث شد سهام پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها با افزایش تقاضا روبه‌رو شود.
به طور خاص سهام پالایشگاهی که بازگشایی معاملات آنها پس از مجمع سالیانه 1401 با افت سنگین قیمت‌ها روبه‌رو شده بود، در معاملات دیروز در بالاترین بازه مجاز قیمتی روزانه خود قرار گرفتند.
سبزپوشی نمادهای پالایشی در کنار نمادهای «فملی»، «فولاد» و «کگل» بیشترین تأثیر مثبت را برشاخص کل روز شنبه به ثبت رساند.
 
شاخص جایی برای ریزش ندارد
یک کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه شاخص بورس جایی برای ریزش ندارد، گفت: هدف دولت در وضعیت فعلی بورس، ایجاد نوسان در بازار و ضرر و زیان سهامداران نیست، بلکه اکنون به دنبال راه‌حلی برای رفع مشکلات بازار سهام موجود است.
امیر سید با تأکید بر اینکه بازار سهام می‌تواند به لحاظ بازدهی از دیگر بازارها سبقت بگیرد، افزود: نکته دیگر در بازار سهام، نگاه حاکم به بازار است که سهامداران باید به صورت مداوم و مستمر در این بازار حضور داشته باشند و به سرمایه‌گذاری و بهبود سبد سرمایه‌گذاری خود در این بازار براساس عملکرد شرکت‌ها بپردازند.
این کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با ایرنا خاطرنشان کرد: همچنین این موضوع باید قابل توجه باشد که اگر سهامداران از اطلاعات چندانی نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس برخوردار نیستند، بهتر است از صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده‌ و به صورت غیرمستقیم اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازار کنند.
وی ادامه داد: وجود موارد مبهم در بازار خود عاملی برای از بین رفتن ثبات بازار و نیز اعتماد سهامداران به بازار خواهد شد. سیدی اظهار داشت: در این زمینه می‌توان به مسأله تغییر نرخ خوراک پتروشیمی اشاره کرد که در روز ریزش تاریخی شاخص بورس اعلام کرده بودیم مشکلی در بازار وجود ندارد اما پس از نامه‌ای که با تأخیر منتشر شد، متوجه این موضوع شدیم اتفاقی رخ داده بود که بازار از آن آگاه نبوده و فقط عده‌ای خاص با کسب اطلاع از این موضوع از فرصت پیش آمده برای فروش سهام استفاده کردند.
این کارشناس بازار سهام با تأکید بر اینکه بازار از توجیه درستی برای روند نزولی برخوردار نیست، افزود: هدف دولت در وضعیت فعلی بورس، ایجاد نوسان در بازار و ضرر و زیان سهامداران نیست، بلکه اکنون به دنبال راه‌حلی برای رفع مشکلات موجود است.
وی اظهار داشت: این امکان وجود دارد که دولت در صورت کشف راه‌حل مناسب برای رفع مشکلات، کمکی به معاملات بازار داشته باشد و سعی کند با سیاست حامیانه‌تری با بازار برخورد کند.
این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید طبق پیگیری‌های صورت گرفته در چند وقت گذشته شاهد این مسأله بودیم که عوامل درونی بازار که مربوط به سیاستگذاری بازار است با پیشرفت همراه بوده است.
وی اظهار داشت: اکنون نیازمند این مسأله هستیم تا عوامل بیرونی بازار که تأثیرگذار بر معاملات بورس است را ثبات ببخشیم و کمتر شاهد نوسانات اعمال شده بر بازار باشیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و چهل و هشت
 - شماره هشت هزار و دویست و چهل و هشت - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲