صفحات
شماره هشت هزار و دویست و چهل و پنج - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و چهل و پنج - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۵

سازمان همکاری اسلامی امروز با هدف مبارزه با هتاکی‌ها به قرآن نشست اضطراری برگزار می‌کند

خیزش علیه اسلام هراسی

فائزه‌سادات یوسفی
خبرنگار

 در پی هتک حرمت چندین باره به قرآن کریم در سوئد و دانمارک، سازمان همکاری اسلامی امروز به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و عراق و همچنین موافقت دبیر کل این سازمان، نشستی اضطراری را به طور مجازی برگزار می‌کند.
اهانت‌های سریالی اخیر به قرآن کریم در تاریخ هفتم تیرماه توسط یک شهروند سوئدی-عراقی در مقابل سفارت عراق در شهر استکهلم صورت گرفت که با موج محکومیت دنیای اسلام و همچنین احضار سفرا مواجه شد، اما این محکومیت الزامات را برای عدم تکرار برآورده نکرد و او برای بار دوم این اقدام هتاکانه را تکرار کرد. پس از آن، جمعی از افراط‌گرایان کشور دانمارک به طور چندین باره اهانت به قرآن را در دستور کار خود قرار دادند که با واکنش تند کشورهای اسلامی همراه شد و در پی آن وزرای خارجه‌ دو کشور ایران و عراق با رایزنی با همتایان خود در سایر کشورهای عضو با محکومیت این اقدامات، پیشنهاد چنین نشستی را مطرح کردند که با استقبال آنها مواجه شد. در همین خصوص حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، در پاسخ به این درخواست، بیان داشت که جلسه‌ای فوری و اضطراری در جده برای رسیدگی به این موضوع در سطح سفرا و نمایندگان دائم در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین به اهمیت محتوای قطعنامه «مبارزه با نفرت‌افکنی دینی» که اخیراً توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل صادر شده، اشاره کرد و گفت که این اقدامات هتاکانه به قرآن کریم براساس مفاد این قطعنامه به منزله تحریک به تبعیض، خصومت یا خشونت است.
از همین رو قرار است گردهمایی امروز با محوریت اهانت به قرآن و لزوم پاسخگویی کشورهای عامل شروع به کار کند اما موضوعات مهم دیگر نیز مورد بحث و تبادل نظر و تصمیم‌گیری قرار خواهند گرفت. اعضای این سازمان مصمم هستند که در اقدامی مؤثر راه‌های مقابله با تکرار اهانت به قرآن کریم را مورد بررسی قرار داده و همچنین راهکارهای مدونی را برای بازدارندگی سایر کشورهای جهان از این اقدام زشت و هتاکانه ارائه دهند.
این سازمان پیش‌تر در اول مرداد طی بیانیه‌ای فعالیت نماینده سوئد را در این سازمان به دلیل هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم به حالت تعلیق در آورد. اعضای این سازمان اعلام کرده بودند که محکومیت صرف دو کشور سوئد و دانمارک را کافی نمی‌دانند و دو کشور باید با اقدام متناسب مانع تکرار چنین وقایعی شوند.
به گفته ناظران اقدامات جمعی در برابر هر نوع رفتاری علیه جامعه مسلمانان، موجب خواهد شد که جامعه بین‌الملل خود را در برابر یک قدرت بزرگ مشاهده کند و لذا توانایی هر گونه تحرکی را بر ضد دنیای اسلامی نخواهد داشت.
این موضوعی است که همواره باید خط مشی کشورهای اسلامی واقع شود تا بتواند بازدارندگی لازم را مهیا کند. نشست امروز سازمان همکاری اسلامی نیز می‌تواند چنین نتایجی را در بر داشته باشد.
 
سایر اقدامات این سازمان
همواره یکی از موضوعات مهمی که در نشست‌های سازمان همکاری اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد، مسأله فلسطین است. از همین رو نیز یکی از مباحث نشست امروز، با توجه به شرایط اضطراری و خشونت‌باری که بعد از روی کار آمدن کابینه افراطی نتانیاهو، در قبال مردم فلسطین در سرزمین اشغالی درحال انجام است، موضوع فلسطین نزد اعضا مهم تلقی شده و در نشست مورد بحث واقع می‌شود.
این سازمان طی چند روز گذشته، در پی رفتار جنایت‌بار رژیم غاصب، بیانیه‌هایی را درباره «نقض فاحش حقوق بشر» رژیم در فلسطین به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده است. به گزارش میدل ایست دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی در خصوص پیامدهای حقوقی سیاست‌ها و اقدامات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، مطالبی کتبی به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده است.
در این بیانیه آمده است: «اشغال استعماری اسرائیل در اراضی فلسطین غیرقانونی است و ناقض قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است» این سازمان خواستار توقف فوری این اقدامات شده و رژیم صهیونیستی را اشغالگر و مسئول کامل عواقب ادامه این جنایات و حملات مکرر به مردم فلسطین می‌داند.
همچنین، سازمان همکاری اسلامی که دیروز در اقدامی خواستار آزادی «محمد بازوم»، رئیس‌جمهور نیجر شد، در نشست امروز به این مسأله خواهد پرداخت. به گزارش العالم این سازمان طی بیانیه‌ای اعلام کرده که استفاده از زور را برای به دست گرفتن قدرت محکوم می‌کند. گروهی از فرماندهان نظامی نیجر در هفته گذشته طی کودتایی در این کشور قدرت را در دست گرفتند. در پی این کودتا نیروهای گارد ریاست جمهوری نیز رئیس‌جمهور را در کاخ خود بازداشت کردند.

 

معرفی

 نگاهی به سازمان همکاری اسلامی
سازمان همکاری اسلامی (OIC)، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد و دارای ۵۷ عضو از کشورهای مختلف در پهنه چهار قاره است. این سازمان به لحاظ گستردگی در جهان و در بردارنده کشورهای مختلف اسلامی، صدای جمعی جهان اسلام نامیده می‌شود. ارتقای همبستگی اسلامی میان کشورهای عضو، حمایت از همکاری در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی، مشورت میان کشورهای عضو در سازمان‌های بین‌المللی، پشتیبانی از مبارزه ملت فلسطین و کمک به این ملت در جهت بازپس گرفتن حقوق خود و آزاد کردن سرزمینش، پشتیبانی از مبارزه تمام ملل اسلامی در راه حفاظت از کرامت، استقلال و حقوق ملی‌شان و ایجاد جوی به منظور ارتقای همکاری و تفاهم میان کشورهای اسلامی و دیگر کشورها از اهداف این سازمان است.
نشست سران هر ۳ سال یک بار و در پایتخت یکی از کشورهای اسلامی عضو برگزار می‌شود که کشور برگزار‌کننده به مدت سه سال ریاست آن را بر عهده می‌گیرد.

جستجو
آرشیو تاریخی