دومین کلان بیمارستان کشور فردا افتتاح میشود
بیمارستان مدرن غدیر آماده خدمت به مردم
محدثه جعفری
خبرنگار
جمعه 16 تیرماه سالجاری کلان بیمارستان مدرن غدیر که با هزینهای بالغ بر یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ساخته شده است، روز عید سعید غدیر خم توسط رئیسجمهور افتتاح میشود. این مرکز درمانی، مرکز معین و خدمترسانی فوریتی به مصدومان حوادث و مغز و اعصاب و جراحی عروق توأم با پذیرش باز نسبت به تمام شهرهای همجوار است. این بیمارستان در کنار مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی شهدای تجریش قرار دارد که به گفته دکترمحمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پروژه کلان بیمارستان غدیر به همت یکی از خیرین سلامت در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع کلید خورد و در سال ۱۳۹۴ با پیشرفت فیزیکی حدود ۵ درصد جهت تکمیل و احداث به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) واگذار شد. به گفته او با شروع دولت سیزدهم و تأکیدات رئیسجمهور مبنی بر تکمیل پروژههای نیمه تمام، عملیات اجرایی پروژه با تعجیل و فوریت پیگیری شد و با حمایتهای مسئولان و اهتمام شبانهروزی با 821 تخت در 13 طبقه به اتمام رسید. همچنین به گفته دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این بیمارستان اکنون علاوه بر موارد یادشده در ابتدای این گزارش، مرکز پذیرش سکته حاد مغزی بوده است.
دکتر خدادوست با اشاره به تعداد پرسنل هر دو بیمارستان گفت: در بیمارستان قبلی ۷۰۰ پرستار داشتیم و از هفته پیش حکم های جدید پرستاران در حال ثبت شدن است تا نیروهای جدید به مجموعه بیمارستان افزوده شود . اکنون تعداد پرسنل ما یک هزار و ۳۰۰ نیرو است که در آینده تعدادشان جهت ارائه خدمات دهی بهتر به مردم به ۲۸۰۰ نیرو خواهد رسید.
بیمارستان غدیر در شمال شهر تهران به عنوان راه ارتباطی با استانهای شمالی و شرق کشور به ارائه خدمت به مردم کشورمان میپردازد، این بیمارستان با دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی و مترو و نزدیک به شریانهای اصلی منطقه از موقعیتهای قرارگیری برای تسهیل و تردد بیماران است. دکترخدادوست درباره ویژگیهای خاص دومین کلان بیمارستان کشور به «ایران» گفت: «کلان بیمارستان غدیر دومین مرکز درمانی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تهران به دست رئیسجمهور با 821 تخت افتتاح خواهد شد و در مدار ارائه خدمات قرار خواهد گرفت.» وی با اشاره به اینکه این بیمارستان مرکز اصلی ترومای کشور در شمال شهر تهران است، ادامه داد: «این مرکز درمانی بزرگ دارای 24 اتاق عمل، 132 تخت ICU ،CCU و NICU است، همچنین بیمارستان غدیر مرکز ارجاع بیماران کشور در همه ابعاد و تخصص هاست.»
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به هوشمندسازی این بیمارستان بیان کرد: «بیمارستان غدیر سیستم تأسیساتی هوشمندی دارد و برای صرفهجویی در مصرف انرژی مجهز به سیستم هوشمند نوین است که به جای استفاده از کابل از باسداکت استفاده شده است. این بیمارستان به سیستم تصفیه خانه فاضلاب مجهز بوده و بزرگترین تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی در سطح کشور از نوع رآکتور ناپیوسته متوالی SBR تحت لیسانس CLEARFOX آلمان است و از پساب فاضلابهای آن جهت آبیاری محوطه استفاده خواهد شد.»
وی افزود: «بیمارستان غدیر با سیستم ایمنی، مقاوم و با حداکثر استانداردهای روز دنیا ساخته شده است. 68 تخت اورژانس دارد و به سیستمهای امآر آی و پت اسکن «PET-MRI» به طور کامل مجهز شده و از روز بعد از افتتاحیه یعنی شنبه 17 تیرماه به ارائه خدمات میپردازد. هماکنون هم بخش اطفال، درمانگاه و پوست در حال ارائه خدمات به شهروندان است و سایر بخشها به مرور در مدار ارائه خدمات قرار خواهند گرفت.»
خدادوست با اشاره به دیگر تجهیزات این کلان بیمارستان گفت: «این پروژه دارای هلیپورت استاندارد با سیستم گرمایش از کف الکتریکی هوشمند و پوشش نهایی بتن ضد سایش و قابلیت ارتباط با سازمان هواپیمایی کشوری و اورژانس کشور جهت استفاده از اورژانس هوایی و دارای سیستم گازهای طبی شامل دستگاه اکسیژن ساز ۶۰۰ لیتری و منابع ذخیره اضطراری مورد نیاز، سیستم هوای فشرده و وکیوم و گاز بیهوشی است.»
ابنیه قدیمی مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهدای تجریش ۳۲ هزار مترمربع مساحت دارد، مساحت ساختمان جدید ۶۴ هزار مترمربع در ۱۳ طبقه است که در ضلع جنوب شرقی بیمارستان شهدای تجریش قرار گرفته است.