«الکامپ» با حضور ۵۰۰ شرکت داخلی و خارجی و۳۰ تیم دانش‌آموزی

فناوری هوش مصنوعی در دولت سیزدهم رونق می‌گیرد

جای خالی بزرگان در سال‌های گذشته مجموعه‌های دولتی بیشتری در نمایشگاه الکامپ حضور داشتند اما اکنون غیر از پارک‌های فناوری شهرهای مختلف، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سازمان فناوری اطلاعات ایران نهاد دولتی دیگری در الکامپ حضور چشمگیری ندارد.


 
 
 
اوایل هفته جاری (چهارم تیرماه) بیست‌وششمین نمایشگاه (الکامپ) ایران پس از ۴ سال وقفه با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی آغاز به کار کرد. همچنین کشورهای ازبکستان، فرانسه، پاکستان، بوسنی، سوریه، چین، روسیه، ترکیه، ارمنستان وعراق نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.
پس از 4 سال وقفه
نمایشگاه الکامپ کار خود را از دهه ۷۰ در کشور آغاز کرد و هر ساله با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی برگزار می‌شد. با شیوع کرونا برگزاری این نمایشگاه با وقفه مواجه شد. بارها برای برگزاری آن در فواصل مختلف برنامه‌ریزی شد و حتی شرکت‌ها نیز برای حضور در آن ثبت‌نام کردند اما هر بار به دلیلی، برگزاری این نمایشگاه به تعویق افتاد.اما در نهایت با پیگیری نظام صنفی رایانه‌ای کشور، چهارم تیرماه، بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ این بار با رویکرد تازه‌ و نگاه جدی‌تر با حضور مسئولان کشور آغاز به کار کرد.در این نمایشگاه شرکت‌های بزرگ و کوچک حوزه فناوری به رونمایی محصولات خود می‌پردازند. بازدیدکنندگان نیز استقبال خوبی از این نمایشگاه دارند و به همین دلیل الکامپ ۲۶ برای یک روز دیگر تمدید شد و روز هشتم تیرماه به کار خود پایان خواهد داد.الکامپ بیست و ششم با نمایشگاهی که در دهه ۷۰ آغاز شد، تفاوت چشمگیری دارد. در آن زمان بیشتر با افرادی مواجه بودیم که در این نمایشگاه به ارائه محصولات و خدمات کامپیوتری می‌پرداختند، اما اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال برای ارائه دستاوردهای پیشرفته حوزه فناوری در الکامپ حضور دارند.

حضور کم رنگ دولتی‌ها
سالن‌های هشت، هفت، شش، پنج، ۹، ۴۴، ۳۱، ۳۸ و ۳۵، ۲۷ امسال تحت پوشش نمایشگاه است و غرفه شرکت‌های ایرانی و خارجی در این بخش‌ها راه‌اندازی و مستقر شده‌اند. یکی از مواردی که امسال در سالن‌های نمایشگاه به چشم می‌خورد حضور کم رنگ دولتی‌هاست.در سال‌های گذشته مجموعه‌های دولتی بیشتری در نمایشگاه الکامپ حضور داشتند اما اکنون غیر از پارک‌های فناوری شهرهای مختلف، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سازمان فناوری اطلاعات ایران، نهاد دولتی دیگری در الکامپ حضور چشمگیری ندارد.

تمرکز بر استارتاپ‌ها
در سنوات گذشته، نمایشگاه الکامپ بخش‌های متعددی مانند الکام‌استارز، الکام‌گیمز، توان‌تک، الکام‌پیچ و... داشت. استارتاپ‌ها در ۲ سالن جمع بودند و لازم نبود علاقه‌مندان برای بازدید از استارتاپ‌ها به سالن‌های متعدد مراجعه کنند اما در الکامپ ۲۶ غرفه‌ها به این شکل جانمایی نشده‌ است.در این دوره «استیج» جایگزین بخش‌های گذشته شده و مسئولان برگزاری سعی کرده‌اند بیش از گذشته تمرکز خود را بر حمایت از استارتاپ‌ها بگذارند و برای مطرح کردن مشکلات کسب و کارها «استیج»‌های متعدد برگزار کنند. به واسطه برگزاری این پنل‌ها، کسب و کارها به بیان مشکلات خود می‌پردازند و برای آن راه‌حل‌های مختلفی ارائه می‌شود.

۴۰ میلیون کاربر فعال در پیام‌رسان‌های داخلی
«سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور به ۱۵ درصد خواهد رسید» این موضوعی بود که «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در افتتاحیه الکامپ به آن اشاره کرد. وی با شرح میزان توسعه اینترنت روستایی، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و سرعت گرفتن اجرای پروژه فیبرنوری در کشور اعلام کرد تمام این موارد منجر به رشد اقتصاد دیجیتال می‌شود.
زارع‌پور در این باره گفت: شعار این نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است و دولت نیز برای دستیابی به این هدف در برنامه هفتم توسعه بسته خوبی پیش‌بینی کرده است. اکنون سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور ۷.۸ درصد است که باید در پایان برنامه به ۱۵ درصد برسد. یکی از سرفصل‌های اصلی این برنامه اقتصاد دیجیتال است که معماری توسعه اقتصاد دیجیتال را در چند ماده مهم لحاظ کرده است.
با آغاز به کار دولت سیزدهم توجه به توسعه محصولات دانش‌بنیان بومی حوزه فناوری به شکل جدی در دستور کار قرار گرفت. توسعه پیام‌رسان‌ها و تجهیزات بومی برای پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از آن دست کارهایی بود که حالا پس از چند ماه تلاش نتیجه داده است؛ وزیر ارتباطات به روند توسعه محصولات و سکوهای دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی و خارجی منعقد شده است.  وزیر ارتباطات حمایت و تقویت پیام‌رسان‌های داخلی را یکی دیگر از اقدامات دوره جدید در وزارت ارتباطات اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بر اساس داشبورد فایربیس گوگل بیش از ۴۰ میلیون کاربر فعال ماهانه در پیام رسان‌های داخلی حضور دارند و از خدمات و سرویس‌ها استفاده می‌کنند.

تأسیس ۶ هاب فناوری
«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در افتتاحیه الکامپ به فناوری‌های کلیدی که اقتصاد دیجیتال به آن وابسته است اشاره کرد و گفت: مسأله اقتصاد دیجیتال به چند فناوری کلیدی وابسته است و ماندگاری در این حوزه زمانی رقم می‌خورد که به تولید و توسعه فناوری‌هایی مانند میکروالکترونیک، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ورود کنیم و قطعاً اگر به این سه فناوری توجه تولیدمحور نداشته باشیم، ممکن است بازارهای خود را از دست بدهیم. دهقانی از تأسیس ۶ هاب فناوری در کشور خبر داد و تأکید کرد: باید در این هاب‌ها موضوعات بزرگ، قابل اعتنا با ظرفیت‌های عظیم در آن بررسی شود و پژوهشگران فناوری بتوانند در آنجا فعالیت کنند. برای دستیابی به سهم ۱۵ درصدی اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور که وزیر ارتباطات نیز بارها بر آن تأکید کرده‌ است، نیاز به تنوع مالی و سرمایه‌گذاری‌های متعدد است تا شرکت‌های مستعد در حوزه فناوری بتوانند با سرعت بیشتری پیشرفت کنند. دهقانی  گفت: برنامه این است که ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی منطقه در حوزه علم و فناوری شناخته شود و فعالیت کند. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد یک منطقه علم و فناوری در کشور در پاسخ به ایرنا درباره احداث ۶ هاب (منطقه) فناوری در کشور گفت: هاب‌های فناوری معاونت علمی در حوزه‌های مختلفی تأسیس می‌شوند که یکی از آنها هوش مصنوعی است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و نوزده
 - شماره هشت هزار و دویست و نوزده - ۰۷ تیر ۱۴۰۲