دزدان فقط 2 هفته خوشحال بودند
سرقتهای سریالی با زاغ زنیهای باند جسور
برایمان فرقی نمیکرد روز باشد یا شب، با زاغ زنی وقتی متوجه میشدیم اعضای خانواده ای در خانهشان حضور ندارند با هر روشی که بود از در خانه یا بالکن با شکستن قفل یا شیشه پنجره وارد خانهها میشدیم از طلا گرفته تا فرش و تلویزیون و هرچیزی را که برایمان ارزش داشت میبردیم وبا نصف قیمت به مالخرانی که از دوستانمان بودند میفروختیم.
دزدان زنجیرهای جسور بودند
اعضای باند سرقتهای سریالی خانههای پرند، رباط کریم و شهرری که تاکنون۲۰ خانه را هدف سرقت قرار داده بودند با تلاش کارآگاهان پلیس رباط کریم شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر و همه مالباختگان این ۲۰ سرقت نیز شناسایی شدند. سرهنگ فضلالله سواریپور رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار «ایران» گفت: رسیدگی به این پرونده از یک هفته پیش با گزارشهای مالباختگان از سرقت خانههایشان در محدوده رباط کریم و پرند شروع شد.
سرنخی در دوربین مداربسته
کارآگاهان دایره سرقت وقتی به بررسی این سرقتهای پی درپی پرداختند متوجه شدند که این پرونده سریالی است بنابراین با تلاشهای شبانه روزی توانستند رد خودروی سارقان را که تصاویر آن توسط دوربین مدار بسته ضبط شده بود به دست آورند.
ردپای دزد سابقه دار
بدین ترتیب مأموران با سرنخ به دست آمده از تصویر متهمان به سراغ بانک اطلاعاتی رفته و موفق به شناسایی یکی از سارقان سابقهدار به نام شهروز شدند و در یک عملیات غافلگیرانه در رباط کریم متهم دستگیر شد.
شهروز ۳۲سن داشت و دارای سوابق متعدد کیفری، وقتی تحت بازجویی قرار گرفت در نخستین بازجوییها به ۵سرقت مشابه اعتراف کرد.
بازداشت همدستان رئیس باند
شهروز که حاضر نبود همدستان خود را در سرقتهای سریالی معرفی کند سرانجام بعد از مدتی با تلاش کارآگاهان پس از بازجویی فنی لب به اعتراف گشود و 2 همدست دیگرش را به کارآگاهان معرفی کرد.
مسعود و حامد که هر کدام ۳۰ و ۳۳سال سن دارند پس از چند ساعت در یک عملیات منسجم و هماهنگ دستگیر شدند و در بازجویی ازاین 2 متهم پرده از 15 سرقت دیگر برداشته شد.
کارآگاهان با پیگیریهای مستمر توانستند در کمترین زمان ممکن همه مالباختگان را که در محدوده پرند، رباط کریم وشهرری ساکن بودند شناسایی کنند.
این پرونده با گذشت 2 هفته از اولین سرقت در شهر پرند با تلاش پلیس رازگشایی شد.
دستکشهایی برای پاک کردن اثرانگشت
هر 3 متهم دارای سوابق متعدد کیفری چون سرقت وشرارت هستند که خوشبختانه کارآگاهان با زیرکی وتلاش مستمر آنها را شناسایی کردند. این متهمان در صحنه سرقت با داشتن دستکش و نقاب تقریباً هیچ ردی ازخود به جا نگذاشته بودند اما با این حال نتوانستند از چشمان پلیس بگریزند وسرانجام تسلیم قانون شدند.
توصیههای پلیسی
رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران ضمن تشریح عملکرد این باند، با بیان اینکه خود مردم نیز سهم بزرگی در امنیت خانههایشان دارند گفت: برای امنیت باید هزینه کنیم و از ابزارهای مناسب و نگهبان محلات نیز استفاده کنیم.
سرهنگ سواریپور تأکید کرد موضوع امنیت باید در سبد هر خانوار قرار گیرد همانطور که برای خرید مایحتاج زندگی هزینه میکنیم برای حفظ امنیت اموال خود نیز باید هزینه کنیم اگر در خانه ناایمن است اگر پنجره حفاظ ندارد اگر در یک مجتمع هستیم و نگهبان محله ندارد باید برای تأمین امنیت این قبیل مسائل را درنظر بگیریم.
وی با بیان اینکه در پرونده حاضر متهمان اکثراً از طریق بالکن طبقه پایین آپارتمانها به راحتی وارد خانهها میشدند، گفت: زنگ زدن افراد ناشناس برای باز کردن در ورودی ساختمان نیز از دیگر ترفندهای این سارقان بوده است.
برای خانه خود از سیستمهای هشدار دهنده و در ضد سرقت استفاده کنید.از سپردن کلید منزل به افراد نامطمئن خودداری کرده و آن را نزد کسانی که مورد اعتماد و اطمینان هستند بگذارید.
وی همچنین توصیه کرد: درو پنجرهها را قبل از ترک منزل، کنترل و از قفلهای ایمن و استاندارد استفاده کنید و از بسته بودن در ورودی پشت بام وهمه درهای داخلی ساختمان اطمینان کامل حاصل کنید.
رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران گفت:در پشت بام منزل خود را در اسرع وقت به حفاظ نردهای و قفل آویز مطمئن مجهز کنید و هنگام خروج ازمنزل تنها به قفل کردن در خروجی اکتفا نکرده و تمامی درهای داخلی ساختمان اعم از در پشت بام، اتاقها و حیاط خلوت را قفل کنید.
قفلهای سوئیچی را با نصب لوله در اطراف توپی آن محافظت کنید و از قرار دادن کلید منزل در محلهایی مانند زیر جاکفشی، روی در و سایر محلهای قابل دسترسی خودداری کنید.
از نگهداری وجوه نقد زیاد، اشیای قیمتی و اسناد و مدارک در منزل خودداری کرده و آنها را به صندوق امانات بانکها و یا به اقوام و دوستان مورد اطمینان خود بسپارید.
وی افزود: سارقان حرفهای از محلهای احتمالی نگهداری و اختفای طلا و جواهرات و وجوه نقد که بیشتر اتاق خواب منازل هستند اطلاع دارند، لازم است در هنگام ترک منزل آنها را به افراد امین یا به صندوق امانات مؤسسات معتبر بسپارید.
ضمن نصب آیفونهای تصویری حافظه دار جلوی در ورودی منزل، برای همه درهای منزل از قفلهای مناسب مانند قفل سوئیچی استاندارد و قفل کتابی استفاده کنید.
از نوشتن نام و مشخصات خود روی زنگ منزل خودداری کنید و قبل از خروج از منزل از همسایگان یا اقوام مورد اطمینان خود که قصد بیرون رفتن از منزل را ندارند بخواهید که از منزلتان مراقبت کنند.
هنگام ترک منزل و رفتن به مسافرت تمامی پردهها و کرکرهها را نکشید و طوری جلوه ندهید که منزل خالی از سکنه است، برخی از آنان را به همان صورتی بگذارید که در حالت عادی از آنها استفاده میکنید و محوطه بیرون منزل خود را نیز همواره روشن نگاه دارید.
هنگام مشاهده افراد مشکوک و مظنون در مناطق مسکونی، مراتب را به پلیس ۱۱۰وکلانتری محل اعلام کنید.
شماره سریال وسایل برقی منزل خود را یادداشت و در صورت بروز سرقت منزل بدون اینکه صحنه را تغییر دهید یا به چیزی دست بزنید سریعاً به نزدیکترین کلانتری مراجعه کنید و یا بلافاصله با تلفن ۱۱۰ تماس بگیرید.