اخبـــار

بازدید میدانی رئیس قوه قضائیه از بنادر مازندران
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در بیست‌ودومین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، روز پنجشنبه در سفری بدون تشریفات و از پیش اعلام نشده، وارد ساری مرکز استان مازندران شد. اژه‌ای در این سفر که در ادامه بازدید‌های میدانی وی از انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی در راستای صیانت از حقوق عامه، انسداد گلوگاه‌های فسادزا و ساماندهی فرایند‌های ناظر بر واردات و صادرات انجام شد، از بندر‌های «امیرآباد» واقع در شرق مازندران و «نوشهر» در غرب این استان بازدید کرد.
در حدود دو سال گذشته رئیس دستگاه قضا ضمن انجام بازدید‌هایی از انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی نقاط مختلف کشور، دستورات مهمی را به مسئولان ذیربط برای ساماندهی انبار‌های سراسر کشور صادر کرد اما به گفته وی در جلسه شورای تأمین استان مازندران، گاهی اوقات برای حل ریشه‌ای برخی از امور راهی جز حضور میدانی مسئولان و بررسی اوضاع و شرایط از نزدیک و متعاقباً انتقال مطالب به‌ دست آمده به سایر مسئولان امر وجود ندارد.
در بندر امیرآباد که مورد بازدید رئیس قوه قضائیه قرار گرفت، از «فاسد شدن بیش از دو هزار و ۹۱۳ تن ذرت» به‌عنوان بزرگ‌ترین معضل این بندر نام برده شد. ۹۰۰ تن از کل ذرت‌ها متعلق به یک شرکت و ۲ هزار تن برای شرکت دیگری است. در حال حاضر شرکتی که مالک ۲ هزار تن ذرت است هنوز اقدامی جهت ترخیص محموله‌ها به عمل نیاورده و این امر موجب سرایت رطوبت حاصل از فساد ذرت‌ها به دیوار‌های کنار انبار و در نتیجه آسیب به سازه شده است. همچنین این ذرت‌های فاسد باعث شده باقی ذرت‌های سالم نیز آلوده شوند. رئیس قوه قضائیه در جریان این بازدید بر ضرورت تسریع در روند تعیین‌تکلیف کالا‌های موجود در انبار‌های اموال تملیکی قبل از فاسد شدن آنها تأکید کرد.

فاسد شدن سه هزار و ۷۰۰ تن ذرت
پس از بازدید از بندر امیرآباد واقع در شرق استان مازندران، رئیس قوه قضائیه با طی حدود ۱۷۰ کیلومتر به غرب این استان عزیمت کرد تا بازدیدی هم از بندر نوشهر داشته باشد. دستور کار اصلی در بازدید از بندر نوشهر رفع معایب و معضلات موجود در ورود و خروج کالا‌ها به این بندر بود. در این بندر نیز یکی از معضلات موجود فاسد شدن محموله‌های ذرت و وضعیت نامناسب نگهداری آنها بود. بالغ بر سه هزار و ۷۰۰ تن ذرت از مردادماه سال ۹۹ در انبار‌های بندر نوشهر موجود بوده که به سبب بالا بودن مقدار سم موجود در این محموله وارداتی، مجوز ترخیص آن از ناحیه اداره‌جات بهداشت و استاندارد صادر نشده که موجب فاسد شدن آن شده است. در ادامه این بازدید رئیس قوه قضائیه به محل مخازن روغن خوراکی این بندر رفت و مشاهده کرد بالغ بر ۱۰ هزار تن روغن خوراکی متعلق به شرکت بازرگانی دولتی ایران بیش از ۳۰۰ روز در مخازن بندر نوشهر مانده است. بنا بر اظهارات مسئولان بندر، به دلیل پایین آمدن قیمت روغن نسبت به زمان خرید آن و عدم پرداخت هزینه انبارداری، شرکت مذکور تمایل به ترخیص کالا ندارد، حال آنکه در صورت تخلیه این روغن‌ها، مخازن بندر نوشهر قابلیت حداقل ۱۰ مرتبه بارگیری در سال و کسب درآمد بیشتر را خواهد داشت. رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: چنانچه عواملی نظیر سهل‌انگاری و تلاش برای کسب منفعت بیشتر از ناحیه عده‌ای مانع از ترخیص سریع کالا‌هایی نظیر روغن خوراکی شود، مشکلاتی برای کشور ایجاد خواهد شد لذا باید سریعاً در راستای رفع این قبیل مسائل اقدامات مقتضی به‌ عمل آید.

معضل پارک ۴۲ خودروی لوکس به مدت ۱۰ سال در فضای باز
بخش پایانی بازدید میدانی قاضی‌القضات از بندر نوشهر به پارکینگ خودرو‌های لوکس واقع در این بندر اختصاص داشت. معضل عمده در این بخش، ناظر بر عدم تعیین‌تکلیف ۴۲ خودروی لوکس با ماندگاری ۱۰ سال در فضای باز است. رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از این بخش به این موضوع اشاره کرد که فارغ از مسائلی که سبب توقیف این خودرو‌ها شده است -که باید در جای خود مورد رسیدگی دقیق قرار گیرد- موضوع مهم ماندگاری بالغ بر ۱۰ ساله تعداد قابل‌توجهی خودروی توقیف‌ شده در پارکینگ و تحت شرایط جوی مختلف است که سبب وارد آمدن خسارت به آنها می‌شود، لذا باید هرچه سریع‌تر در راستای تعیین‌تکلیف این خودرو‌ها اقدامات لازم صورت گیرد.


گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه آذربایجان
وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان در گفت‌وگویی تلفنی آخرین وضعیت روابط و مناسبات دوجانبه را بررسی کردند. در این گفت‌وگوی طولانی طرفین بر ضرورت تداوم رایزنی‌ها و تبادل هیأت‌های فنی و تخصصی در حوزه‌های مختلف و با هدف رفع حل مشکلات تا حصول نتیجه تأکید کردند. طرفین مدیریت درست فضای رسانه‌ای را سازنده دانستند و ضمن مروری بر آخرین موضوعات فیمابین، بر ضرورت خروج از سوء‌تفاهمات تأکید کردند.
 

الحاق جنگنده «سوخو ۲۴» و هواپیمای «سی ۱۳۰» به ناوگان عملیاتی نیرو هوایی
با حضور امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش یک فروند جنگنده «سوخو 24» و یک فروند هواپیمای ترابری «سی 130» بازآماد شده در پایگاه هوایی شهید دوران به ناوگان عملیاتی این نیرو ملحق شد. هواپیمای شکاری و بمب‌افکن سوخو 24 که به چرخه عملیات برگشته است حاصل تلاش ساعت‌ها نیرو‌های فنی و مهندسی پایگاه هوایی شهید دوران شیراز است. موتور این هواپیما در پرواز دچار آتش‌سوزی شد و سال‌ها زمینگیر بود. هواپیمای ترابری «سی 130» هم به دلیل وجود اشکالاتی در سیستم بال هواپیما، زمینگیر بود که حالا بال آن به طور کامل تعویض و با تعمیرات کامل به چرخه عملیاتی پیوسته است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و سه
 - شماره هشت هزار و دویست و سه - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲