خانواده محوری اولویت برنامههای کودکستانها
لزوم جدیت مدیران ادارات در ایجاد کودکستان برای کارکنان
سمیه افشین فر
خبرنگار
بعد از گذشت 11 ماه از آخرین نشست خبری رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک صبح روز چهارشنبه 17 خرداد مجتبی همتی فر رئیس این سازمان در حالی در نشستی دیگر حاضر شد که حالا با توجه به شروع تابستان اعلام نرخهای شهریه مهدهای کودک و با توجه به تغییر ساعت کاری مسأله تغییر ساعت کار مهدهای کودک در اولویت پرسش خبرنگاران قرار داشت. به طوری که همتی فر با توجه به گستره مأموریتی این سازمان به ۸ میلیون کودک در پاسخ به سؤال «ایران» در خصوص تغییر ساعت کاری کارمندان دولت و اینکه آیا شرایط مادران دارای فرزند خردسال در این مصوبه در نظر گرفته شده است یا خیر و اینکه نقش سازمان تعلیم و تربیت کودک به عنوان متولی حوزه کودک در سیاستگذاریهای کلان کشور چه مقدار است، گفت: «ما بناست خانواده محور باشیم. ما نقش خود را در حالی که قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را داریم محوری میدانیم. دستگاههایی نیز در این امر دخیل شدهاند. برخی تغییرات مانند تغییر ساعات کار تابستانی اشکالاتی به کلی ایجاد کرد و زمان برد تا سازمانها خود را وفق دهند. مسأله گرمایش که جهانی است و دلیل تغییر ساعت کاری بود بسیار مهم است اما چقدر مسائل فرهنگی و اجتماعی در آن لحاظ شده بیاطلاع هستم. معاونت امور زنان ریاست جمهوری در حوزه خانواده ورود پیدا میکند و خانم خزعلی هم نگرانی در این زمینه داشتند و مواردی مانند دورکاری یا شناور شدن ساعت کاری مادران شاغل پیشنهاد شد.»
وی ادامه داد: «ما برای صدور توصیه به دستگاهها نیاز به تعامل داریم. شروع ساعت کار قبل ۶ صبح و بردن کودک به کودکستانها هم مشکلاتی ایجاد میکند اما امیدواریم ادارات با تأسیس کودکستان به خانوادهها کمک کنند و دشواریها کاهش پیدا کند. متأسفانه ممکن است فعلاً خانوادهها با تغییر ساعت کاری چالش داشته باشند. هرچند آغاز کار از ساعت ۶ صبح دشواریهایی را دارد اما دیدگاه من این است که ادارات با جدی گرفتن ایجاد کودکستانها در جوار ادارات موضوع ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت، میتوانند بخشی از این مسأله را حل کنند.»
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه سامانه الکترونیکی سازمان تعلیم و تربیت کودک طراحی شده است، گفت: «پروژه تطبیق مجوزها با این سامانه اختصاصی سازمان راهاندازی شد و از این طریق حدود ۲۷ هزار کودکستان پرونده تشکیل دادهاند و صدور مجوزهای جدید اتفاق افتاده است. ۲۶ هزار و ۸۰۰ کودکستان فعال داریم که تشکیل پرونده دادهاند و احتمالاً در بازه تعیین شده برای تکمیل پروندهها به حدود ۳۰ هزار پرونده خواهیم رسید. از 16 تا 25 خرداد ماه برای آخرین بار سامانه برای تطبیق مجوزها است.» وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص شهریههای دریافتی از سوی کودکستانها توضیح داد: «از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا پایان شهریور ۱۴۰۲، کودکستانها میتوانند تا سقف ۴۰ درصد بر اساس رقم پایه سال قبل خود شهریه دریافت کنند.علت این تصمیم نیز آن بود که برخی استانها پایه ضعیفتری داشتند. با این حال اما برخی مراکز شاید خودسرانه برای افزایش شهریه با این استدلال که هزینه نیروی انسانی افزایش داشته است، اقدام کرده باشند که این کار غیر قانونی است.»