۱۱ ساعت عملیات فرشتگان نجات در ارتفاعات سخت طول کشید

سرنوشت وحشتناک جوینده گنج در قندیل

آیدین رزاقی/ یک جوینده گیاه دارویی و گیاهان یکساله که گنج گیاهی به حساب می‌آیند در ارتفاعات قندیل پیرانشهر در استان آذربایجان غربی از یک پرتگاه 70 متری سقوط کرد و به شکلی معجزه آسا زنده ماند.
به گزارش خبرنگار «ایران»، اسماعیل ابراهیم آقا، نجاتگر کوهستان استان آذربایجان غربی در تشریح عملیات طاقت فرسای کوهستان در ارتفاعات قندیل پیرانشهر، بیان داشت: ساعت 14 و 40 دقیقه سه‌شنبه دوم خردادماه به ما اطلاع دادند که یکی از اهالی بومی در منطقه قندیل در نزدیکی پیرانشهر سقوط کرده است و ما چند دقیقه بعد پایگاه را به مقصد این منطقه ترک کردیم.
وی در ادامه افزود: ما به علت گزارشی که از وضعیت این فرد دریافت کرده بودیم سعی کردیم در کمترین زمان ممکن به محل حادثه برسیم و تقریباً کمی بیشتر از سه ساعت طول کشید تا به منطقه برسیم. این منطقه به دلیل قرارگیری در ارتفاعات نزدیک مرز و بارش برف در روزهای اخیر شرایط بسیار سختی برای امداد‌رسانی داشت به‌طوری که ما در قسمتی از مرحله ماشین را در یک منطقه گذاشتیم و بقیه راه را پیاده به سمت محل حادثه حرکت کردیم.
نجاتگر کوهستان استان آذربایجان غربی تصریح کرد: وقتی  به منطقه حادثه رسیدیم، متوجه شدیم که این فرد حدود 55 ساله یکی از اهالی این منطقه است که برای چیدن گیاهان خوراکی و قارچ و به علت بی‌احتیاطی به لبه یک پرتگاه در ارتفاعات قندیل نزدیک می‌شود و متأسفانه نزدیک به 70 متر در طول مسیر پرتگاه همزمان کشیده و پرت شده است.
ابراهیم آقا گفت: متأسفانه این اتفاق باعث شده بود تا وی دچار ترومای شدید سر، شکستگی دندان، زخم‌های جدی در صورت، دست و پا شده بود و شدت تروما به حدی بود که وقتی می‌خواست راه برود یا بایستد دچار سرگیجه شده و تعادل خود را از دست می‌داد.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه مصدوم دارای وزن بالایی هم بود امدادرسانی به او و حمل و نقل او بسیار سخت بود به همین دلیل از اهالی محل درخواست کردیم تا از حیوانات باری آنها برای حمل فرد مصدوم کمک بگیریم و این باعث سرعت بخشیدن به عملیات امداد و نجات شد.
نجاتگر کوهستان استان آذربایجان غربی تأکید کرد: تیم امداد ما 4 نفر بود و چندین نفر از بستگان فرد آسیب دیده نیز در صحنه حضور داشتند و در برخی موارد به ما کمک می‌کردند و همین باعث شد تا بتوانیم مسیری را که قرار بود تا خودرو امداد طی کنیم در اوج سختی به ایمن‌ترین شکل ممکن انجام گیرد.
ابراهیم آقا به محدودیت‌های موجود در این منطقه به لحاظ طبیعی و توپوگرافی اشاره کرد و افزود: این محدودیت‌ها باعث شد تا زمان برگشت ما بیش از دو برابر زمان رسیدن به منطقه باشد و تقریباً عملیات امداد در نزدیکی ساعت 11 شب با تحویل دادن مصدوم به نیروهای امداد اورژانس به اتمام رسید.
وی یادآور شد: این مسأله یعنی وقوع حادثه کوهستان در این منطقه بیشتر برای اهالی بومی اتفاق می‌افتد و به ندرت پیش می‌آید که این وقایع برای گردشگران و کوهنوردان و غیربومی‌ها به وقوع بپیوندد به همین دلیل جمعیت هلال احمردر این منطقه برنامه‌ها وکارگاه‌های متعددی برای امداد و نجات و لزوم توجه به نکات ایمنی در زمان حضور در کوهستان برگزار کرده است.
این نجاتگر کوهستان استان آذربایجان غربی افزود: ما حداقل در ماه سه مأموریت کوهستان داریم که علت اصلی تمامی آنها اقدام به جمع‌آوری گیاهان دارویی یا خوراکی در کوهستان در منطقه پیرانشهر است و متأسفانه اغلب این افراد نگاه اقتصادی به این مسأله دارند و به عنوان شغل اقدام به انجام این کار می‌کنند و ما فقط امیدواریم این اتفاق به صورت ایمن انجام گیرد.
 این چندمین بار است که روزنامه ایران حادثه امداد کوهستانی به یک مصدوم را در استان‌های فارس، چهارمحال و بختیاری و در حادثه کنونی در استان آذربایجان غربی پیگیری می‌کند که در نهایت علت آن توسط مقامات مسئول «اقدام به جمع‌آوری گیاهان دارویی و خوراکی یا قارچ توسط اهالی بومی» عنوان می‌شود و به نظر می‌رسد این مسأله بسیار جدی است و نیازمند چاره‌جویی و پیشگیری توسط مسئولان و متولیان امر است.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و نود و شش
 - شماره هشت هزار و صد و نود و شش - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲