در حافظه موقت ذخیره شد...
نشست سه جانبه باکو و ایروان در روسیه برگزار شد
قره باغ در آستانه صلح
به گزارش ایسنا، نیکول پاشینیان اعلام کرد دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان در جهت عادی سازی روابط «پیشرفت خوبی» دارند. همزمان الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه باکو هیچ ادعای ارضی علیه ارمنستان ندارد، گفت: «با توجه به اینکه ارمنستان قره باغ را به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت شناخته است، در حال حاضر فرصتی برای دستیابی دو کشور به توافق صلح وجود دارد.» وی تأکید کرد: «الزامات جدی برای عادی سازی روابط بر اساس به رسمیت شناختن تمامیت ارضی طرف مقابل، وجود دارد.»
پیش از این، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرده بود که تمامیت ارضی آذربایجان را که شامل منطقه قره باغ میشود، به رسمیت میشناسد، اما به شرطی که امنیت مردم ارمنی آنجا تضمین شود.پیش از برپایی این نشست نیز ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور کشور میزبان نشست ارمنستان و جمهوری آذربایجان، ابراز امیدواری کرده بود همه اختلافات بین ایروان و باکو مورد بحث قرار گیرد. او که در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا سخن می گفت، تأکید کرد: «امیدوارم بتوانیم در مورد آنچه در زمینه منافع توسعه اقتصادی دو کشور و کل منطقه مشخص است، به توافق برسیم.»این در حالی است که در پی انتشار این اخبار، متئو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز در توئیتی خبر داد، توافقنامه صلح نهایی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حال «دستیابی» است و ایالات متحده آماده است تا به هر دو کشور در دستیابی به اجماع کمک کند.
درگیری چندین دههای بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ در سپتامبر ۲۰۲۰ شدت گرفت و بدترین تنش از دهه ۹۰ میلادی را نشان داد. خصومتها با یک اعلامیه آتشبس سه جانبه با میانجیگری روسیه که در نوامبر ۲۰۲۰ امضا شد، پایان یافت. باکو و ایروان با استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه موافقت کردند. از آن زمان تاکنون گاه و بیگاه درگیریهایی در طول مرز رخ داده است.