اخبار
رئیسجمهور در دیدار مقام امنیتی هند:
اراده سران ایران و هند گسترش روابط اقتصادی است
رئیسجمهور روز گذشته در دیدار «اجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند، با اشاره به سابقه طولانی روابط دوستانه دو کشور گفت: امروز نیز اراده سران ایران و هند گسترش روابط بویژه در عرصه اقتصادی و تجاری است و این موضوع در دیدار بنده و آقای «نارندرا مودی» در سمرقند مورد تأکید قرار گرفت. آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه شرایط جهان در حال تغییر بوده و نظم جهانی جدیدی در حال شکلگیری است، افزود: در بطن تغییرات در حال انجام در جهان، سازمانهای منطقهای و بینالمللی بویژه سازمانهای شانگهای و بریکس با توجه به برخورداری از قدرت و منابع قابل توجه، میتوانند بسیار مؤثر باشند. رئیسجمهور با بیان اینکه تقویت همکاریهای دوجانبه ایران و هند علاوه بر تأمین منافع متقابل میتواند در حل و فصل مسائل منطقه و از جمله مسأله افغانستان تأثیرات سازندهای داشته باشد، اظهار کرد: ایران و هند به عنوان دو کشور اثرگذار در منطقه میتوانند با ارتقای همکاریهای خود به سطحی جدید، در تغییرات ناشی از استقرار نظم نوین جهانی بیش از پیش منشأ اثر باشند. «اجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند نیز در این دیدار با بیان اینکه تغییرات بزرگی در جهان در حال رخ دادن است و فناوریهای نوظهور اقتصاد کشورها را بیش از پیش به هم پیوند داده است، گفت: هند باور دارد که برای اثرگذاری مثبت بر این تغییرات، نیازمند تعمیق و گسترش روابط با همسایگان خود و بویژه ایران است.
ضرورت فعالسازی مکانیسم ریال-روپیه
پیش از این دیدار، «اجیت دوال» مشاور امنیت ملی نخستوزیر هند که روز گذشته به تهران سفر کرده بود، با علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد. ارائه پیشنهادات جدید برای همکاری همهجانبه اقتصادی تهران و دهلی، همکاری فعال در سازمان شانگهای و گروه بریکس و یافتن راههای جدید برای همکاری در مواجهه با چالشهای جاری در منطقه، از مهمترین محورهای مطرح شده در دیدار این مقام هندی با مقامهای کشورمان بود. دبیر شورایعالی امنیت ملی در دیدار «اجیت دوال» اشتراکات تمدنی، تاریخی، فرهنگی و اراده رهبران دو کشور را بسترساز مسیر توسعه همکاریهای دوجانبه دانست و تأکید کرد:«این روابط از اراده طرفهای ثالث نیز متأثر نمیشود.» شمخانی همچنین فعالسازی مکانیسم ریال-روپیه را اقدامی ضروری و مهم خواند که در پیشبرد اهداف مشترک در حوزههای مختلف اقتصادی نقش تعیینکننده خواهد داشت. او تحولات جهانی و منطقهای را حائز شرایط بسیار مناسبی برای تقویت تعاملات بین دو کشور در حوزه انرژی، حملونقل و ترانزیت، فناوری و بانکی بین ایران و هند دانست و تأکید کرد:«حضور فعال هند در ابتکارات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با مشارکت کشورهای آسیایمرکزی و حوزه خلیجفارس را لازم و راهگشا میدانیم.» دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین تصریح کرد:«مشارکت دو کشور برای احصا و بهرهگیری از فرصتهای حاصل از تحولات منطقهای و جهانی و همچنین همکاری فعال در سازمان شانگهای و گروه بریکس تأمینکننده منافع ملی ایران و هند است.»
چابهار دروازه ورود به همکاریهای اقتصادی
مشاور امنیت ملی نخستوزیر هند نیز در دیدار با شمخانی نفوذ جدی فرهنگ ایران در زندگی روزمره مردم هند را نشاندهنده پیوندهای عمیق بین دو ملت خواند که شاید در سطح منطقه نتوان نمونه دیگری برای آن ارائه کرد. «اجیت دوال» همچنین چابهار را دروازه ورود هند به همکاریهای اقتصادی همهجانبه با ایران دانست و تأکید کرد:«آماده افزایش رایزنیها برای رفع مشکلات موجود هستیم.» این مقام هندی با اشاره به توافق اخیر ایران و عربستان نیز گفت:«این توافق برای عادیسازی روابط علاوه بر اثرات عمیق منطقهای، در تغییر مناسبات در نظام بینالملل نیز تأثیرات جدی خواهد داشت.» «دوال» همچنین بر تداوم همکاری مشترک برای کمک به ثبات در افغانستان و جلوگیری از توسعه حضور و نقشآفرینی تروریسم تکفیری در این کشور و همچنین ایجاد دولت مسئول و فراگیر در افغانستان تأکید کرد.
«عابد» فرمانده قرارگاه خاتم(ص) شد
با حکم فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار عبدالرضا عابد به عنوان فرمانده جدید قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) معرفی شد و از خدمات و تلاشهای ارزنده سردار هوشالسادات فرمانده پیشین قرارگاه در مدت تصدی این سمت نیز تقدیر و تجلیل به عمل آمد. سردار عابد در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشکر ۲۲ بیتالمقدس کردستان و فرماندهی یگانهای مهندسی سپاه را در کارنامه خود دارد و پس از آن در سالهای متمادی در مجموعه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در سمتهایی همچون فرماندهی قرارگاه، فرماندهی قرب کربلا و نیز مدیر عامل هلدینگ تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی ایفای نقش کرده است.