رشد ۶۷.۵ درصدی صادرات سیمانی‌ها

ارزش کل فروش صنعت سیمان کشور نسبت به فروردین سال گذشته ۹۳ درصد افزایش یافت

براساس داده‌های بورس کالای ایران برای فروردین ماه 1402، شرکت‌های سیمانی در حدود 3 میلیون و 781 هزار تن انواع محصول  به ارزش حدودی 3 هزار و 22 میلیارد تومان را در بازارفیزیکی  به فروش رسانده‌اند که در مقایسه با فروردین ماه 1401، رشد 28 درصدی در حجم و رشد 93 درصدی در ارزش را نشان می‌دهد.
همچنین بررسی عملکرد تولید و فروش  18 شرکت سیمانی بیانگر آن است که  ارزش صادرات این شرکت‌ها درفروردین ماه سال 1402 به حدود 670 میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ارزش 400 میلیارد تومانی ثبت شده در فروردین 1401، به میزان 67.5 درصد افزایش یافته است.
این موضوع درحالی است که بررسی آمار منتشر شده در گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های مذکور، کاهش 60 هزارتنی مقدار صادرات فروردین ماه سال جاری نسبت به فروردین 1401 را نشان می‌دهد.
براین اساس، مجموع میزان صادرات 18 شرکت بررسی شده دراولین ماه 1402، به حدود 490 هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد کاهش یافته است.
 
بازدهی سیمانی‌ها بالاتر از شاخص کل بورس
روند روبه رشد درآمد و سودسازی شرکت‌های سیمانی در ماه‌های پایانی سال گذشته و اولین ماه سال جاری باعث شد تا سهام این صنعت در بازار سرمایه مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.
به گزارش چابک آنلاین، آمار معاملات سهام گروه سیمان، گچ و آهک در بازار سرمایه نشان می‌دهد طی 30 روز معاملاتی گذشته ارزش سهام سیمانی به طور متوسط 27.2 درصد رشد داشته که از رشد 18.5 درصدی شاخص کل بورس بالاتر است. این موضوع باعث شده تا میانگین نسبت قیمت به درآمد (P/E) گروه سیمان در بازار به محدوده عدد 11 برسد.
 
 رفع چالش سرمایه در گردش با انتقال معاملات سیمان به بورس کالا
طی سال‌های اخیر ایران جزو بزرگترین تولیدکنندگان سیمان در جهان بوده که به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد کشور و شرایط سیاسی منطقه فروش صنعت سیمان در سال مالی منتهی به 29/12/1401 نسبت به سنوات گذشته کاهش داشته است. میزان مصرف سیمان در هر کشوری نشانه اجرای برنامه‌های عمرانی و به نوعی حرکت رو به رشد کشور از در حال توسعه به توسعه یافته محسوب می‌شود. صنایع ساختمانی و سیمان به نوعی چسب توسعه و عامل حرکت اقتصاد محسوب گردیده و توجه به کسب و کار و رونق در این حوزه باعث به حرکت درآوردن بیش از 100 رشته صنعت و خدمات در کشور است شرکت صنایع سیمان غرب در زمره شرکت‌های سیمانی کشور و زیرمجموعه تولید کننده‌های ساختمانی محسوب می‌شود.
به گفته مدیران فعال در این صنعت، رکود اقتصادی، چالش‌های ناشی از تعاملات سیاسی با سایر کشورها و تورم حاکم بر بازار اقتصادی ایران و کاهش طرح‌های عمرانی و میزان تولید مازاد بر نیاز کشور و عدم توازن عرضه و تقاضا از موضوعات اثر‌گذار بر صنعت سیمان در سال‌های گذشته و حال بوده است.
همچنین رکود حاکم بر صنعت ساخت‌و‌ساز یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر صنعت سیمان بوده که موجب عدم رونق در بازار صنعت مذکور شده است.
در سال‌های قبل، فروش عمده شرکت‌های سیمانی به صورت اعتباری اتفاق می‌افتاد که با انتقال معاملات سیمان به بورس کالا و کاهش پیش‌فروش محصولات این موضوع مرتفع شده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و هفتاد
 - شماره هشت هزار و صد و هفتاد - ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲