مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی، فضای منطقه و جهان را به نفع ایران تحلیل کرد
دنیا به کام ایران است
تحولات دیپلماتیک منطقه و جهان نشان دهنده تغییرات سریع در نظم گذشته است. در شرایطی که تا چندماه قبل و با پروژه اغتشاشات که برخی از آن به عنوان پلن بی امریکا علیه ایران یاد میکنند سناریوی اجماعسازی علیه ایران پیش میرفت اکنون نه تنها بهبود و توسعه روابط ایران با جهان و منطقه به تیتر یک رسانههای جهانی تبدیل شده است که سردرگمی و نداشتن ابتکار عمل در اردوگاه غرب و رژیم صهیونیستی به چشم میخورد.
در آخرین مورد پس از اعتراف وزیر خزانهداری امریکا در این خصوص که تحریمهای ایالات متحده منجر به نزدیکی ایران، روسیه و چین به یکدیگر شد و تضعیف ارزش جهانی دلار را در پی داشت، مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» از تغییر فضای منطقهای و بینالمللی به نفع ایران در سایه توافقهای اخیر بین تهران و کشورهای عربی و سردرگمی امریکا در قبال مسائل اوکراین و چین و کاهش نقش واشنگتن در خاورمیانه سخن گفت. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» در گزارشی مفصل پس از پرداختن به اوضاع بحرانی و متزلزل این روزهای رژیم صهیونیستی به دلیل سیاستهای کابینه راست و افراطی آن به رهبری «بنیامین نتانیاهو»، درباره عوامل مشکل ساز شدن راهبردی این رژیم نوشت: به خاطر تغییر در موازنه منطقهای و جهانی، فضای استراتژیک اسرائیل نسبت به دهههای قبل مشکلساز و خطرناکتر میشود.
بحران تصمیمگیری برای امریکا
این مرکز صهیونیستی در گزارش خود افزود که اکنون ایران با پایان دادن به اغتشاشات داخلی و ارتباط استراتژیک با روسیه و چین و توافق با کشورهای عربی و در صدر آنها توافق با عربستان اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است. گزارش مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی اضافه کرد: سوریه، متحد ایران و در حال نزدیکتر شدن به اتحادیه عرب است. تهران به برنامه خود برای ذخیره مواد رادیو اکتیو بیشتر برای- به زعم این مرکز صهیونیستی - ساخت سلاح هستهای ادامه میدهد و میداند که امریکا سر درگم مسائل اوکراین و چین است و نقش خود را در خاورمیانه کاهش داده است.
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این اتفاقات باعث شده، ایران و بازوان آن در منطقه آزادی عمل بیشتری در مقابله با اسرائیل پیدا کنند. این گزارش درحالی منتشر شد که اخیراً مشاور اسبق امنیت رژیم صهیونیستی نیز با ابراز نگرانی از توافقهای اخیر برای ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان و بهبود روابط تهران با ابوظبی گفت: ایران در حال حاضر اعتماد به نفس بیشتری دارد. تهران با شماری از کشورهای عربی به توافق دست یافته و دنیا در حال تغییر نگاه به آن است. ولی با همه این اوصاف، احتمال وخامت امنیتی اوضاع بیشتر است. وی با زیرسؤال بردن تعهد امریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی تصریح کرد: امریکا در حال حاضر امریکای سابق نیست و ایران نیز متوجه این موضوع شده است. امریکا امروز درگیر مشکلات بزرگتری از خاورمیانه است. دنیا نیز به اسرائیل با دید دیگری نگاه میکند.
شکست دیپلماسی بایدن در برابر ایران
فارغ از گزارش این مرکز صهیونیستی ایران در میادین گوناگون با ابتکار عمل توانسته طرف مقابل را دچار سردرگمی نماید. جوبایدن که یکی از وعدههای انتخاباتیاش احیای توافق هستهای با ایران بوده و به دفعات از شکست سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ سخن گفته است اکنون به وضعیت «عدم تصمیم گیری» رسیده و اجباراً کاریکاتوری از راهبرد شکست خورده دولت سابق این کشور را ادامه میدهد. دولت بایدن تلاش داشت تا بدون ارائه تضامین لازم و رفع واقعی تحریمها علیه ایران توافق 2015 را احیا نماید که با هوشمندی دیپلماتهای دولت سیزدهم روبه رو شد. اکنون سردرگمی امریکا در قبال ایران را میتوان در ترجیع بند مقامات امریکایی مشاهده کرد که هر بار مدعی میشوند تنها راه مهار قدرت هستهای ایران دیپلماسی است اما با وجود این از زیر بار توافق با تهران شانه خالی میکنند. آنها به طور مداوم از پیشرفتهای خیره کننده ایران در صنعت هستهای ابراز نگرانی میکنند و خاموش شدن دوربینها و همچنین کاهش دسترسیهای برجامی آژانس را باعث کاهش شفافیت برنامه هستهای تهران معرفی میکنند. آنها به خوبی متوجه این مسأله هستند که بازگشت ایران به محدودیتهای برجامی تنها از مسیر تحقق منافع جمعی ایرانیان و احترام به خط قرمزهای منافع ملی ایران میگذرد اما جرأت تصمیمگیری در این مورد را ندارند. از همین رو مانند کالین کال، دستیار وزیر دفاع امریکا در امور سیاسی که در گفتوگو با به فارین پالیسی مدعی شده «زمانی که برجام اجرا میشد، زمان گریز هستهای ایران حدود یک سال بود، اکنون میتوان این گریز هستهای را در چند هفته تخمین کرد.» مجبور به بازگو کردن صحبتهای تکراری هستند. مقامات امریکایی همزمان که از قدرت هستهای ایران ابراز تهدید میکنند در عین حال از اولویت نبودن گفتوگوهای هستهای برای کاخ سفید نیز سخن میگویند. این تناقض گویی به خوبی گویای آن است که امریکا ناتوان از گرفتن تصمیمهای سخت است. این مسأله از جایی برای آنها نگران کنندهتر میشود که ساکنان اتاق بیضی شکل کاخ سفید نظاره گر خنثیسازی تحریمها، توسعه روابط ایران با کشورهای عربی و قدرتهای آسیایی و همچنین نقش آفرینی فعال ایران در بین رقبای جدی و جهانی امریکا هستند.
بــــرش
ابراز تمایل بلژیک برای توسعه همکاریها با ایران
وزیر خارجه بلژیک دوشنبه شب در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان ضمن گفتوگو درباره مناسبات دوجانبه و موضوعات کنسولی، نسبت به توسعه همکاریها با ایران ابراز امیدواری کرد. «حجا لحبیب» وزیر خارجه بلژیک یک ماه قبل یعنی ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۱نیز با حسین امیرعبداللهیان تلفنی گفتوگو کرده و در این گفتوگو موضوعات مورد علاقه طرفین و از جمله مناسبات دوجانبه در مورد بررسی قرار گرفته بود. در گفتوگوی تلفنی اخیر نیز آخرین وضعیت مناسبات ایران و بلژیک و موضوعات کنسولی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و امیرعبداللهیان در این گفتوگو با اشاره به مناسبات تاریخی جمهوری اسلامی ایران و بلژیک ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور با تمرکز بر راهحلهای سازنده و مؤثر بیش از پیش گسترش یابد. خانم حجا لحبیب وزیر خارجه بلژیک نیز ضمن ابراز تمایل برای توسعه همکاریها، بر ضرورت تلاش مشترک برای عبور از موانع تأکید کرد. موضوعات کنسولی از جمله مباحث مورد گفتوگو در این تماس تلفنی بود.
همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی خود با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان، ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید فطر، در خصوص موضوعات مورد اهتمام در روابط دوجانبه و همچنین پروندههای مهم منطقهای و بینالمللی بحث و تبادل نظر کرد.