سخنگوی آتش‌نشانی تهران هشدار داد

خطر افزایش آتش‌سوزی در اطراف تهران

خطر آتش‌سوزی‌ها در اطراف تهران در ماه‌های اخیر افزایش یافته است و به نظر می‌رسد باید مسئولان چاره اندیشی کنند.
 بارش‌های نسبتاً مطلوب در ماه‌های پایانی سال گذشته باعث افزایش رشد گیاهان چند ماهه در مناطق طبیعی اطراف تهران شده است و این امر می‌تواند احتمال وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی اطراف شهر تهران را افزایش دهد. همه ساله با آغاز بهار متأسفانه گزارشات متعددی از عرصه‌های طبیعی در اقصی نقاط کشور به گوش می‌رسد که در آن وسعت قابل توجهی از عرصه‌های طبیعی دچار حریق می‌شوند. این امر در زمین‌های کشاورزی و عرصه‌های طبیعی اطراف شهر تهران نیز بارها به وقوع پیوسته و عامل نگرانی طبیعت دوستان و حتی کوهنوردان و گردشگران شده است. در این باره جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، تصریح کرد: با توجه به وضعیت مناسب بارندگی‌ها در پاییز و زمستان سال گذشته در استان تهران و رویش خوب علفزارها و گیاهان چندماهه در اراضی طبیعی اطراف تهران احتمال افزایش آتش‌سوزی‌ها در مراتع اطراف تهران وجود دارد. وی با اشاره به اینکه عامل بخش قابل توجهی از این آتش‌سوزی‌ها انسانی است، بیان کرد: وقتی وارد روزهای گرم سال می‌شویم احتمال وقوع آتش‌سوزی در این مناطق افزایش می‌یابد. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران ادامه داد: در برخی موارد نیز این آتش‌سوزی‌ها در زمین‌های کشاورزی اطراف تهران انجام می‌گیرد که اغلب آنها توسط کشاورزان و با هدف پاکسازی سریع زمین و تبدیل به کود شدن علوفه‌های سوخته شده انجام می‌گیرد.
ملکی بیان کرد: رها کردن اشیای گرد و محدب که می‌تواند نور خورشید را متمرکز کند نیز از جمله عوامل ایجاد آتش‌سوزی است که عمدتاً از جانب برخی از گردشگران و کوهنوردان در طبیعت رها می‌شود. وی گفت: در برخی از موارد در آتش‌سوزی‌هایی که در کوه‌ها اتفاق می‌افتد بارها خودروها و همکاران ما دچار آسیب شده‌اند و برای کنترل آتش‌سوزی در پاره‌ای از موارد از نیروهای مردمی و انجمن‌های مردم نهاد کمک گرفته شده است. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اضافه کرد: در برخی موارد نیز این زمین‌ها مالکان شخصی یا دولتی دارد و نمی‌توان بدون هماهنگی وارد آن شد و هرگونه آتش‌سوزی احتمالی را مدیریت کرد. ملکی تأکید کرد: معمولاً این اتفاقات در بوستان‌هایی مانند سرخه‌حصار و چیتگر اتفاق نمی‌افتد اما در مناطقی مثل کوه‌های اطراف زندان اوین یا بین بزرگراه‌ها در داخل شهر تهران این مسأله باید بهتر مدیریت شود.
وی افزود: علاوه بر وظایفی که نهادهای مدیریت شهری بر عهده دارند، شهروندان نیز در قبال این مسأله وظایفی دارند که باید هرگونه آتش‌سوزی را سریعاً به ارگان‌های مربوطه از جمله آتش‌نشانی گزارش دهند و یا از احتمال وقوع چنین اتفاقاتی با رعایت مسائل پیشگیرانه جلوگیری کنند. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به دوره زمانی این اتفاقات در محدوده شهر تهران، عنوان کرد: پیک این اتفاق معمولاً از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط مرداد ماه است و علت آن عمدتاً گرمای شدید هوا در این بازه زمانی است. وی در پاسخ به این سؤال که چه مقدار از این آتش‌سوزی‌ها می‌تواند عواقب فعالیت‌های معتادان متجاهر باشد، بیان داشت: مردم باید چشم بینای محیط زیست شهری و طبیعی خود باشند و حتی اگر فردی با بی‌احتیاطی و به‌صورت غیرعمدی می‌تواند باعث ایجاد آتش‌سوزی شود، در صورت امکان این مسأله را تذکر بدهند و یا در صورت وقوع سریعاً اقدام به گزارش آتش‌سوزی کنند.
 
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و شصت و پنج
 - شماره هشت هزار و صد و شصت و پنج - ۳۰ فروردین ۱۴۰۲