صفحات
شماره هشت هزار و صد و چهل و نه - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و صد و چهل و نه - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - صفحه ۱۴

رئیس مؤسسه تحقیقات آب خبر داد

کاهش ۲۰ سانتیمتری سالانه تراز دریای خزر

رئیس مؤسسه تحقیقات آب گفت: به طور میانگین در هر سال تراز دریای خزر حدود ۲۰ سانت کاهش می‌یابد.
محمدرضا کاویان‌پور، اظهار کرد: تغییرات دریای خزر در طول ۱۰ سال گذشته توسط مراکز بین‌المللی مورد مطالعه قرار گرفته، در داخل کشور نیز تحقیقاتی روی این موضوع صورت گرفته و برای بخش‌های ذیربط برنامه‌هایی تدوین شده است.   وی با تأکید بر اینکه مرکز مطالعات دریای خزر به منظور پیمایش و رصد سدها، کیفیت رودخانه و ورودی به دریای خزر تشکیل شده است، تصریح کرد: بر اساس آنچه ترسیم شده شاهد کاهش تراز آب دریای خزر هستیم که برای این موضوع نیز برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.   رئیس مؤسسه تحقیقات آب ادامه داد: اثرات کاهش تراز دریای خزر در کشورهای مختلف متفاوت است و دلایل متفاوتی بر این موضوع نقش دارد، هر کدام از این کشورها چاره‌جویی‌هایی را انجام داده‌اند و ما نیز به دنبال ارائه گزارش‌های به روز از تغییرات هستیم و همکاری بین‌المللی در این عرصه وجود دارد.
 وی با بیان اینکه کاهش تراز دریای خزر مربوط به تغییرات الگوی آب و هوایی می‌شود، گفت: در سال گذشته ۱.۴ درجه افزایش دما را نسبت به درازمدت شاهد بودیم، بر اساس آنچه در مطالعات وجود دارد تغییر اقلیم یکی از دلایل اصلی است که در مقالات مختلف نیز به آن اشاره شده است.
 کاویان‌پور در پاسخ به سؤال ایسنا در خصوص نیاز کشور به سدسازی و علت احداث سدهای جدید اظهار کرد: عمر سدسازی در کشور ما طولانی نیست، سدسازی یک برنامه توسعه‌ای بود که گام‌های آن بعد از انقلاب برداشته شد و تصمیم‌گیری در مورد اینکه سدی تخریب شود یا خیر نیاز به مطالعات زیادی دارد، لذا باید ابتدا مطالعات لازم صورت گیرد و بعد از آن در این رابطه تصمیم‌گیری شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات آب با بیان اینکه منابع تجدید شونده در ایران حدود ۲۵ درصد متوسط جهانی است، اظهار کرد: پتانسیل‌های کمی برای جمع‌آوری آب در ایران موجود است، در مناطقی مربوط به زاگرس مرکزی و البرز امکان بیشتری برای ذخیره آب وجود دارد. با توجه به اینکه در طول سال ۲۵۰ میلیمتر بارش در کشور آن هم در مناطق مختلف صورت می‌گیرد نیازمند ذخیره آب هستیم.
به گفته وی در طول ۱۰۰ سال گذشته میانگین بارش‌ها ۱۴ درصد کاهش یافته و در این بین شاهد افزایش ۱.۵ درجه‌ای افزایش دما نیز هستیم.
جستجو
آرشیو تاریخی