صادرات ۶۳۰ میلیون دلاری لبنیات در ۱۱ ماهه سال‌جاری

محصولات لبنی ایران با رشد ۶۲ درصدی به ۵۰ کشور دنیا صادر می‌شود

امین محمودی
خبرنگار

 فرآورده‌های لبنی یکی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی بخش کشاورزی است که طی سالیان اخیر ارزآوری زیادی برای کشورمان به همراه داشته است، به طوری که هم‌اکنون بخش زیادی از بازار کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و کشورهای اوراسیا در اختیار صادرکنندگان ایرانی است. با توجه به حمایت‌های دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی در 11 ماه اخیر نه تنها صادرات لبنیات با کاهش روبه رو نشد، بلکه رشد 62 درصدی را نیز تجربه کرده است.
در حال حاضر ایران صادرکننده انواع محصولات لبنی به 50 کشور دنیا است و آورده ارزی صادرات لبنیات طی سال گذشته نیز برای کشور سالانه 700 میلیون دلار بوده است؛ اخیراً نیز ژاپنی‌ها از کارخانجات لبنی کشورمان درخواست کرده‌اند محصولات‌شان را به این کشور صادر کنند.

قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان
تغییری نخواهد کرد
قیمت انواع محصولات لبنی در طرح فجر تا فطر وزارت جهاد کشاورزی با کاهش معناداری روبه‌رو شده‌اند به طوری که فروشگاه‌های زنجیره‌ای عمدتاً قیمت برخی کالاهای تنظیم بازاری همچون ماست و شیر کم چرب و پنیر را بعضاً تا 40 درصد تخفیف عرضه می‌کنند.
 آنطور که محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن لبنی نیز گفته قرار نیست تا پایان ماه مبارک رمضان قیمت انواع محصولات لبنی دستخوش تغییر شود.
 سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به عرضه محصولات در برخی غرفه‌های سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران عنوان کرد: تولیدکنندگان محصولات لبنی با ۱۸ غرفه در برخی میادین حضور دارند و محصولات با تخفیف ۵ تا ۲۰ درصدی عرضه خواهند شد.
 وی تصریح کرد: شیر پاستوریزه کیسه‌ای، شیر پاستوریزه بطری کم چرب، پنیر UF و ماست دبه‌ای کم چرب ۲.۵ کیلویی ۴ محصول مشمول قیمت‌گذاری تعزیراتی بوده و تخفیف ۵ درصدی دارند اما سایر محصولات با تخفیف ۲۰ درصدی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار خواهد گرفت.
 بنی طبا در پایان اظهار کرد: در حال حاضر همچون سال‌های گذشته به دلیل رقابتی بودن صنعت لبنیات و حضور بخش خصوصی، کمبودی در بازار محصولات لبنی وجود ندارد و محصولات مورد نیاز بازار تأمین است.
 
افزایش 62 درصدی صادرات محصولات لبنی
 براساس آمارهای گمرک در 11 ماهه سال‌جاری 435 هزار و 878 تن فرآورده‌های لبنی به ارزش 628 میلیون و 443 هزار دلار صادر شده، به طوری که طبق این آمار بیشترین میزان صادرات وزنی مربوط به خامه، شیر و شیرخشک و بیشترین صادرات از نظر ارزشی نیز مربوط به شیرخشک و پنیر بوده است.   این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته 413 هزار و 213 تن فرآورده لبنی به ارزش 388 میلیون و 655 هزار دلار صادر شده بود که این امر نشان دهنده رشد 6 درصدی به لحاظ وزنی و حدود 62 درصدی به لحاظ ارزشی است.
 
جزئیات صادرات محصولات لبنی
در 11 ماهه سال‌جاری
 در سال‌جاری 84 هزار و 285 تن پنیر و آب پنیر به ارزش 103 میلیون و 356 هزار دلار، 111 هزار و 481 تن شیر و خامه به ارزش 92 میلیون و 324 هزار دلار، 59 هزار و 608 تن دوغ و کفیر به ارزش 24 میلیون و 882 هزار دلار صادر شده است.  شیر خشک صنعتی و اطفال نیز یکی دیگر از فرآورده‌های لبنی است که سهم زیادی به لحاظ وزنی و ارزش در صادرات طی 11 ماهه سال‌جاری داشته، به طوری که طی این مدت 99 هزار و 570 تن شیرخشک به ارزش 105 میلیون و 70 هزار دلار از کشور صادر شده است.
 همچنین براساس آمار گمرک طی 11 ماهه سال‌جاری 23 هزار و 366 تن ماست به ارزش 11 میلیون و 444 هزار دلار، 25 هزار و 231 تن بستنی به ارزش 30 میلیون و 279 هزار دلار، 12 هزار و 730 تن کره به ارزش 11 میلیون و 619 هزار دلار صادر شده است، صادرات سایر فرآورده‌های لبنی نیز 19 هزار و 607 تن به ارزش 9 میلیون و 385 هزار دلار بوده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و چهل و هفت
 - شماره هشت هزار و صد و چهل و هفت - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱