شناسایی ۱۴ میلیارد دلار ذخایر جدید معدنی در کشور
رئیس هیأت عامل ایمیدرو: این ذخایر بیشتر شامل ذخایر فلزی مانند مس، طلا و آهن است که ۲ سال گذشته در کشور کشف و شناسایی شده است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: ۱۴ میلیارد دلار ذخایر قطعی معدنی جدید، که بیشتر شامل ذخایر فلزی مانند مس، طلا و آهن است، ۲ سال گذشته در کشور کشف و شناسایی شده است.
وجیهالله جعفری در حاشیه افتتاح چند واحد جدید در مجتمع فروکروم جغتای خراسان رضوی افزود: این رقم، میزان قطعی دارایی معادن یادشده در داخل زمین است که پس از استخراج، شمش و محصول فلزی تا ۱۰ برابر ارزش عنوان شده ارزش خواهد داشت.
وی گفت: هم اینک در خراسان رضوی، پنج پهنه معدنی داریم که درحال شناسایی و ارتقای ذخایر آن هستیم و این روند در دیگر استانها نیز تداوم دارد، برای نمونه پیشبینی میکنیم تا سال آینده ۱،۲ میلیارد تن ذخیره جدید مس در یک پهنه معدنی در سیستان و بلوچستان شناسایی شود.
جعفری با تأکید بر حمایت از بخش تولید و سرمایهگذاری در ایمیدرو، افزود: ایمیدرو و شرکتهای تابعه تا امروز نزدیک به ۲۹ میلیارد دلار در حوزه معدنی سرمایهگذاری کردهاند و تا سال ۱۴۱۰ سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد دلاری را برنامهریزی کردهایم، البته امسال ۱،۷ میلیارد دلار از این سرمایه گذاریها به بهرهبرداری میرسد که بخشی از اینها نیز زیرساختی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به حمایت از شرکتها و فعالیتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: در زنجیره تولید فولاد از سنگ آهن تا شمش، طرحهای جامعی در ایمیدرو تعریف شده و از طرفی ما همچنان واردکننده ورق آهن هستیم.
جعفری افزود: ادعا میکنیم در بخش احیا در زنجیره تولید فولاد، در بخش طراحی فعالیت شرکتهای دانشبنیان را شاهد هستیم و البته بیشتر قطعات در این زنجیره را نیز بومیسازی کردهایم.
وی ادامه داد: فقط در بخش فولاد سامانهای شامل سازندگان، مصرفکنندگان و شرکتهای دانشبنیان ایجاد کردهایم تا نیازهای طراحی و بومیسازی قطعات در آن شناسایی و اعلام شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ۳۶ هزار قطعه در زنجیره تولید فولاد اعلام نیاز شده که تاکنون ۲۴ هزار قطعه در داخل ساخته شده است و همچنان برای بقیه نیازمندیها در این زنجیره تولید، به طراحی و تولید دانشبنیان نیاز است.
جعفری بیان کرد: زنجیره تولید فولاد، طلا و مس شناخته شده است و ایمیدرو برای آنها طرح جامع دارد و برای بومیسازی و تولید قطعات از شرکتهای دانشبنیان اعلام نیاز شده است.