کارسازی ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع در محلات هدف بازآفرینی شهری

گروه اقتصادی/ معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس گزارش‌های دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، شرکت با اهرم کردن ۱۲۰ میلیارد تومان از منابع داخلی خود و بدون داشتن موافقتنامه‌های هزینه‌ای موفق شد حدود ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع دولت، سیستم بانکی و سایر دستگاه‌ها در محلات هدف بازآفرینی کارسازی کند.
«محمدآئینی» عنوان کرد: در سال مالی گذشته بیش از ۲۵۵ پروژه تکمیل و به بهره‌برداری رسیده و در مجموع ۵۷۵ پروژه نیز به لحاظ مالی تسویه حساب شده است. همچنین ۶۶۰ پروژه دیگر نیز در دستور کار سال مالی جاری برای تسویه حساب و تکمیل قرار دارند؛ بالغ بر ۲۳۰ پروژه نیز باید تکمیل شود.
وی اضافه کرد: با وجود هزار و 254 پروژه و تعداد زیاد پیمانکاران صورت‌های مالی شرکت بدون هیچ بند بازرسی تصویب شد که این امر نشان دهنده یک مجموعه منضبط، بالنده و منسجم و همکاری، همراهی و تلاش زیاد ادارات کل راه و شهرسازی در استان‌ها است.
آئینی ادامه داد: در سال جاری ۶ هزار میلیارد ریال برای آسفالت و بهسازی معابر، ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای پروژه طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای، ۲۵ هزار میلیارد ریال وجوه اداره شده از محل اعتبارات اشتغالزایی تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تخصیص داده شده است،به همین میزان از منابع داخلی بانک مسکن در قالب قرارداد وجوه تودیعی و تسهیلات خودمالکی نهضت ملی در بافت‌های فرسوده و قریب به ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیصی شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های دولتی در برنامه اقدام مشترک محلات هدف بازآفرینی شهری است که توسط دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار پیگیری می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون آسفالت ۱۲۱۰ کیلومتر از معابر در ۳۷۵ شهر با اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال (معادل ۶۴ هزار تن قیر) کارسازی شده است، تصریح کرد: معابر سکونتگاه‌های حاشیه‌ای شهری مانند ساوه قبلاً آسفالت نداشت اما با راه‌اندازی نهضت بهسازی معابر محلات هدف اکنون شاهدیم که ۹۰ کیلومتر از معابر این محلات آسفالت شده و ۵۰ کیلومتر دیگر باقی است تا تمام معابر سکونتگاه‌های ساوه آسفالت شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری برگزاری رویداد «سفیران نوسازی بم، برای ایران قوی» خاطرنشان کرد: اکنون دوباره در آستانه یک اقدام بزرگ قرار داریم و طرح ابتکاری جدیدی بزودی کلید می‌خورد که نیازمند تلاش و همکاری همه دست‌اندرکاران است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه این طرح نیاز به بسیج چند هزار نفری دارد، توضیح داد: برای این امر باید در هر محله یک نفر رابط بین مالکان و گروه‌های جهادی تخصصی نوسازی بافت‌های فرسوده وجود داشته باشد، علاوه بر این نیاز به تعیین محلات معین داریم و از ظرفیت گروه‌های ۴ تا ۵ نفره در پایگاه‌های بسیج محلات که در حوزه‌های اجتماعی، فنی، حقوقی و ملکی تخصص داشته باشند به عنوان حلقه‌های رابط برای آگاه کردن مردم و تشریح اهمیت نوسازی و بهسازی واحدهای فرسوده استفاده خواهیم کرد.
آئینی نوسازی جهادی بافت‌های فرسوده را از مهم‌ترین اهداف شرکت بازآفرینی شهر ایران برشمرد و گفت: برای این منظور از قبل قرارگاه جهادی نوسازی در شرکت راه‌اندازی شده است و از همه همکاران می‌خواهم تا نقشی را برای خود در قالب این قرارگاه جهادی توصیف کنند تا با همکاری یکدیگر گامی مهم در جهت نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده برداریم. طبق گفته‌های وزیر راه و شهرسازی نوسازی و ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده باید تبدیل به یک جریان اجتماعی شود و هدف این است که جهاد نوسازی را اجرایی کنیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و یکصد و شانزده
 - شماره هشت هزار و یکصد و شانزده - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱