اخبار
80 میلیون دلار کیف و کفش صادر شد
فرصت تجاری 10 میلیارد دلاری
برای حضور پررنگ شرکتها و نشانهای تجاری مرتبط با صنعت کفش در بازارهای جهانی، برنامهریزی دقیقی صورت گرفته است.
علیرضا پیمانپاک رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با بیان این مطلب و اشاره به صادرات ۸۰ میلیون دلار کیف و کفش از ابتدای سالجاری تاکنون گفت: بازار کشورهای آفریقایی و آسیایی، فرصت تجارت بالای ۱۰ میلیارد دلار را پیش روی ما قرار داده است. پیمانپاک با اشاره به حضور صنعتگران در حوزه کیف و کفش در نمایشگاه مسکو اضافه کرد: برای این رویداد که هفته نخست اسفندماه امسال برگزار میشود، یک غرفه اختصاصی را برای جمهوری اسلامی هماهنگ کردهایم. وی ادامه داد: با برندهای معتبر و خریدارهای اصلی نیز هماهنگیهایی انجام دادهایم تا از محصولهای تولیدی کفش کشور بازدید کرده و با آنها معاملههایی را داشته باشیم.
افزایش نفوذ در آفریقا
معاون وزیر صمت بیان داشت: اعزام هیأت بزرگ تجاری به آسهآن و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا و کشورهایی نظیر اندونزی و ویتنام که اواسط اسفند صورت میگیرد، برنامهریزی خواهد شد. وی ۶ نمایشگاه کفش در حوزه آفریقا را که سال آینده برگزار میشود مورد توجه قرار داد و گفت: مدیرکل آفریقای وزارت خارجه برای حضور نشانهای تجاری معتبر در این نمایشگاهها در حال برنامهریزی است.
پیمانپاک همچنین با بیان اینکه در حوزه کشورهای اوراسیا با امضای موافقتنامه تجارت آزاد، تعرفههای صادراتی حذف شد، گفت: این موافقتنامه از اواخر تابستان سال ۱۴۰۲ اجرایی میشود.
فعال شدن تجارت ترجیحی پاکستان
وی اظهار کرد: یکی از حوزههای صادراتی که مشمول حذف تعرفه میشود، کیف و کفش است، این موضوع فرصت خوبی را پیش روی ما میگذارد، چرا که میزان واردات این کشورها حداقل چهار تا پنج میلیون دلار میباشد. وی در ادامه با اشاره به فعال شدن تجارت ترجیحی پاکستان افزود: بعد از آن نیز برای تجارت آزاد مذاکره میکنیم و فعالان این حوزه میتوانند از این فرایند استفاده کنند. پیمان پاک اضافه کرد: کفشهای تولیدی کشور، از نظر قیمت و کیفیت حتی با رقبایی مانند چین نیز قابل رقابت است، ولی از این فرصت استفاده نکردهایم. وی همچنین گفت: با این فرایندهایی که ما میخواهیم دنبال کنیم، پیشبینیهایی را با همکاری بانک مرکزی برای برگشت ارز تجار انجام دادهایم. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: تعهد ارزی قانون مجلس است، اما تعهدهایی اندیشیده شده، رئیس بانک مرکزی نیز برای اینکه نرخ برگشت ارز کالایی مانند کیف و کفش، مشابه نرخ بازار متشکل ارزی باشد، حمایتهای لازم را انجام میدهد و این اقدام، جذابیتی برای صادرات کفش ایجاد میکند.
تولید پشم مرغوب به شیوه دانش بنیان
با توجه به اهمیت کیفیت مواد اولیه در دستیابی به فرش دستباف باکیفیت، تولید پشم مرغوب ضرورت دارد و باید در چرخه تولید آن دقت کرد.
حسن میرزایی معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان این مطلب گفت: به منظور بافتن فرش دستباف با کیفیت، از روشهای دانشبنیان برای تولید پشم مرغوب استفاده میشود. وی یادآور شد: تولید پشم باکیفیت از مرحله پشم چینی تا بخش نخ، هر کدام نقش بسزایی در روند تولید فرش دستباف باکیفیت دارد تا آنجا که پشم دام زنده، کیفیتی به مراتب بالاتر از پشم دام مرده دارد. میرزایی اظهار داشت: هم اکنون یکی از مشکلات تولید پشم، دباغی پوست دام ذبح شده است، در حالی که این پشم کیفیت زمانی که دام زنده باشد را ندارد. وی خاطرنشان کرد: فاصله زمانی پشم چینی تا شستوشو زمانبر است و همین مسأله موجب از دست رفتن کیفیت اولیه محصول میشود. میرزایی با اشاره به فعالسازی شرکت دانش بنیان الیاف پشمی مصرفی در فرش دستباف در استان تهران ادامه داد: این واحد دانشبنیان تمامی زنجیره تولید پشم را در دستور کار دارد و در هر ساعت ۳۰۰ کیلوگرم پشم باکیفیت تولید میکند.