صفحات
شماره هشت هزار و یکصد و سیزده - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و یکصد و سیزده - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۱۴

روی خط خبر

امریکا معافیت میدان گازی ایران و انگلیس از تحریم را تمدید کرد
وزارت خزانه‌داری امریکا معافیت تحریمی میدان گازی مشترک ایران و انگلیس در دریای شمال را برای یک دوره ۲ ساله تمدید کرد.
دولت امریکا معافیت میدان گازی رهام در دریای شمال از تحریم‌های ضد ایرانی را تمدید کرده است.
شرکت انگلیسی سریکا که 50 درصد سهام میدان گازی رهام را در اختیار دارد در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، معافیت میدان گازی رهام از تحریم‌ها علیه ایران تمدید شده است و بنابراین کلیه شرکت‌ها می‌توانند بدون ترس از مجازات امریکا به ارائه کالا و خدمات در این میدان ادامه دهند.
ایران نیز 50 درصد سهام میدان گازی رهام را در اختیار دارد. شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم که پیشتر مالک نصف سهام این میدان بوده معتقد است این میدان 135 میلیون بشکه نفت خام و 800 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی را در خود جای داده است. براساس آمارها، پنج درصد از نیاز روزانه انگلیس به گاز از این میدان تأمین می‌شود.
دوره معافیت تحریمی میدان گازی رهام در 31 ژانویه به پایان می‌رسید که براساس تصمیم اوفک این معافیت برای دو سال آینده تمدید شده است. دولت امریکا در ژانویه 2021 و تحت فشار لندن برای تأمین نیازهای انرژی خود این میدان را از تحریم‌ها علیه ایران معاف کرد.
«میتچ فلگ» مدیرعامل شرکت سریکا پیش‌تر گفته بود ایران هیچ نقشی در تصمیمات مرتبط با میدان رهام ندارد و هیچ منفعت اقتصادی از تولیدات این میدان نمی‌برد.
در حالی وزارت خزانه‌داری امریکا معافیت میدان رهام از تحریم‌ها علیه ایران را برای یک دوره دو ساله تمدید کرده است که اروپا تحت تأثیر جنگ اوکراین و ایجاد اختلال در صادرات نفت و گاز روسیه در بحران انرژی به سر می‌برد.
همچنین هفته گذشته پایگاه خبری بلومبرگ طی گزارشی از افزایش صادرات نفت ایران به بیش از 1.3 میلیون بشکه در روز خبر داده و نوشته بود دولت امریکا در سایه جنگ اوکراین و کمبود انرژی در بازار، چشم خود را به روی این مسأله بسته است.

مصرف گاز خانگی اوج گرفت
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: با ورود سامانه سرمایشی جدید به کشور، مصرف گاز خانگی مجدداً اوج گرفت و به 645 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.
محمدرضا جولایی، با اشاره به آخرین وضعیت مصرف گاز در کشور عنوان کرد: روز گذشته مصرف گاز خانگی به 645 میلیون مترمکعب در روز رسید و 20 میلیون مترمکعب نسبت به روز قبل خود افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود روند مصرف دوباره افزایشی شود.
وی افزود: در روزهای گذشته مجدداً سامانه سردی وارد کشور شده است و این تقاضا را از مردم داریم که در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند تا مجدداً در تأمین گاز دچار مشکلات نشویم.
جولایی گفت: در روزهای گذشته بین 70 تا 80 درصد از گاز تولیدی کشور در بخش خانگی مورد مصرف قرار گرفت که عدد بسیار بزرگی است.
 مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز اشاره کرد: مردم می‌توانند با تنظیم دمای خانه روی 18 درجه، خاموش کردن بخاری‌های اضافی، پیوستن به پویش هر خانه یک اتاق گرم، پوشیدن لباس گرم، بستن درزها و غیره به خادمان خود به شرکت ملی گاز برای تأمین پایدار گاز همه مردم کشور به خصوص در انتهای شبکه گاز کمک کنند.

میزان بارش‌ها به 8/90 میلیمتر رسید
میزان بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۳۰ دی‌ماه به رقم ۹۰.۸ میلیمتر رسید و استان کهگیلویه و بویراحمد با بارش ۳۹۴.۵ میلیمتر مقام پربارش‌ترین نقاط کشور را دارا شد.
وضعیت بارش‌های کشور با وجود بارش‌های به نسبت خوب اخیر هنوز راضی‌کننده ارزیابی نمی‌شود؛ اما انتظار می‌رود تا آخر اسفندماه وضعت کمی بهتر شود.
تازه‌ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا آخر دی‌ماه نسبت به دوره درازمدت که ۹۹.۳ میلیمتر بارش داشته‌ایم با کاهش ۹ درصدی روبه‌رو شده است.
این میزان بارش همچنین در مقایسه با مدت مشابه سال آبی پارسال (ابتدای مهر ۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) که ۱۱۶.۹ میلیمتر بارش رخ‌داده بود کاهشی ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد.
حوضه‌های پربارش کشور
استان کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی‌ماه ۳۹۴.۵ میلیمتر بارش دریافت کرده که در مقایسه با دوره درازمدت با بارش ۲۸۱.۶ میلیمتر ۴۰ درصد رشد دارد.
میزان بارش‌های این استان در مقام مقایسه با دوره مشابه سال آبی پارسال که ۳۷۶.۲ بارش داشته از رشد ۵ درصدی برخوردار است.
استان چهارمحال‌وبختیاری هم با دریافت ۳۱۱.۸ میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی‌ماه نسبت به دوره مشابه درازمدت که ۲۹۸ میلیمتر بارش داشته با رشد ۵ درصدی روبه‌رو شده است.
وضعیت بارش‌های این استان نسبت به سال آبی پارسال که ۳۰۸.۴ میلیمتر بوده رشد یک‌درصدی را نشان می‌دهد.
سومین استان پربارش کشور در ۴ماهه ابتدای سال آبی جاری استان گیلان با ۳۱۱.۵ میلیمتر بارش است.
میزان بارش‌های این استان البته در مقایسه با دوره درازمدت که ۴۴۵.۸ میلیمتر بارش داشته کاهشی ۳۰ درصدی دارد.
بارش‌های گیلان در سال آبی پارسال هم ۵۱۱.۳ میلیمتر بوده که باز کاهش ۴۴ درصدی یافته است.
کم‌بارش‌ها در چهار ماهه ابتدایی سال آبی جاری
استان قم با دریافت ۲۲ میلیمتر بارش از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی‌ماه مقام نخست کم‌بارش‌ها را دارد.
 میزان بارش‌های این استان در مقایسه با دوره درازمدت که ۶۳ میلیمتر بوده ۶۵ درصد کاهش‌یافته است و نیز در مقایسه با دوره مشابه سال آبی پارسال با بارش ۷۶ میلیمتر کاهش ۷۱ درصدی را نشان می‌دهد.
خراسان رضوی نیز جزو کم‌بارش‌های سال آبی جاری است.
میزان بارش‌های این استان از ابتدای سال آبی جاری تا آخر دی‌ماه در حالی به رقم ۲۹.۵ میلیمتر می‌رسد که در دوره درازمدت میزان بارش‌های آن ۴۸.۹ میلیمتر بوده و ۴۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
سال آبی پارسال این استان از ابتدای سال آبی تا آخر دی‌ماه ۵۶.۴ میلیمتر بارش داشته که بارش‌های امسال آن ۴۸ درصد کاهشی است.

جستجو
آرشیو تاریخی