روی خط خبر
لایحه پرداخت بخشی از بدهی دولت به صنعت برق
در شورای نگهبان تأیید شد
سخنگوی شورای نگهبان از تأیید لایحه اصلاح تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور درباره پرداخت بخشی از مطالبات صنعت برق در این شورا خبر داد. هادی طحاننظیف در حساب توئیتری خود نوشت: «لایحه اصلاح تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور» درباره پرداخت بخشی از مطالبات صنعت برق در جلسه شورای نگهبان بررسی و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 14 دیماه خود به اصلاح تبصره (۵) لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای پرداخت بدهی دولت به شرکتهای وابسته بر اساس چاپ اوراق اسناد خزانه موافقت کردند تا بخشی از بدهی دولت به صنعت برق کشور تسویه شود.
کاهش مصرف نفت کوره در نیروگاههای کشور
افزایش مصرف مازوت در صنایع و نیروگاههای کشور در فصل زمستان به دلیل رشد نجومی مصرف گاز خانگی، مورد توجه افکار عمومی قرار میگیرد.
به بیان ساده زمانی که در فصل سرد، بخش خانگی و تجاری بیشتر از 75 درصد از تولید گاز طبیعی کشور را مصرف میکند، سهم صنایع و نیروگاهها از مصرف گاز کاهش یافته و تداوم تولید محصولات صنعتی و برق منوط به مصرف سوخت جایگزین است. در این شرایط سوخت مایع شامل مازوت و گازوئیل جای خالی گاز طبیعی را پر کرده و مصرف این نوع سوخت که در افکارعمومی ایران جایگاه بدی دارد، رشد میکند.
فارغ از دلایل مصرف سوخت مایع و مازوت در کشور، فضای رسانهای ایجاد شده به نحوی القا میکند که این سوخت کمطرفدار فقط در ایران سوزانده شده و سایر کشورهای دنیا به هیچ عنوان از این سوخت استفاده نمیکنند. براساس آمار رسمی مصرف نفت کوره (مازوت) در واحدهای تولید برق کشور، در سال 1392 میزان متوسط مصرف مازوت در واحدهای نیروگاهی 41.7 میلیون لیتر در روز بوده است. این در حالی است که برنامه مشترک دو وزارتخانه نفت و نیرو به واسطه ضررهای قابل توجه مصرف سوخت مازوت نسبت به مصرف گاز طبیعی، از جمله افزایش هزینه تعمیرات و نگهداری، زمینه کاهش مصرف نفت کوره را فراهم کردند. بر این مبنا مطابق آمار، در سال 1400 متوسط مصرف مازوت در نیروگاه به 18.5 میلیون مترمکعب در روز رسیده است. همچنین این شاخص در سال 1401 در 11 ماه نخست سال 17.2 میلیون لیتر در روز است. به عبارت دیگر مصرف مازوت در واحدهای نیروگاهی طی 9 سال گذشته 59 درصد کاهش یافته است.
افزایش ۸ میلیون لیتری مصرف بنزین با قطع گاز جایگاههای CNG
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی CNG گفت: حدود یکچهارم ،یعنی ۲۰ تا ۳۰ درصد سیانجیها تعطیلاند که علت این امر عامل افت فشار در پایانههای گازرسانی مناطق شمالی و سردسیر کشور است.
اردشیر دادرس، اضافه کرد: به علت قطعی سیانجیها مصرف بنزین در روز ۵ تا ۸ میلیون لیتر افزایش داشته است که بیشتر مربط به حمل و نقل عمومی میشود و دولت باید نسبت به این موضوع چارهاندیشی کند.